Nyt datacenter til AU

Så er vi - rigtigt - i gang!

Siden weekenden har vores filservice for hele AU kørt fra det nye datacenter, og alt i alt har det faktisk fungeret bedre end før flytningen!

I januar blev der indgået aftale med Global Connect om placering af et datacenter for AU i deres housingfacilitet i Stilling. Siden er tiden blevet brugt på at klargøre rummet, indkøbe nyt udstyr og etablere fysisk netværk med redundante og uafhængige fiberføringer mellem Campus i Aarhus og datacentret i Stilling.Derefter er der opstillet netværksudstyr, og der er etableret to aktive forbindelser med hver 40 Gb båndbredde. Afstanden til Stilling er så kort, at der er en meget kort forsinkelse på disse forbindelser.

I datacentret skal der, udover netværk, opstilles tre hovedkomponenter:

  • Fil services (Et EMC Isislon cluster) 
  • VMware cluster der er infrastrukturen for alle vores virtuelle server.
  • En Oracle installation med tilhørende disksystem.

I weekenden 6.-7. maj havde vi et servicevindue, der tillod os at flytte filservice til Stilling og alt forløb efter planen. Stor ros til de involverede - det var et godt eksempel på, hvordan en detaljeret planlægning kan sikre et rigtigt godt forløb

Der er blevet indkøbt ny hardware til VMware clusteret med en teknologi, der kaldes HCI (Hyper Convergede Infrastructure) og dette betyder, at regnekraft, hukommelse og diskplads er fordelt på alle servere, men administreres som en helhed i VMware opsætningen. Vi får herved en stor robusthed kombineret med en meget effektiv tilgang til alle ressourcer.

Over de næste uger vil systemet blive konfigureret, indkørt og testet, og derefter kan migreringen af de enkelte virtuelle servere ske.

For Oracle systemer gælder, at der skal ske en fysik flytning af disse servere, men først efter at alle disksystemer er flyttet til ny hardware. Dette forventes at ske efter sommerferien.

Det nye datacenter vil tillade os at frigive mindst et af vores eksisterende serverrum på Campus i Aarhus, og dette vil også ske som en del af datacenterprojektet.

Søren Christensen.