Nyt fra projektprioriteringen

En status på processen indtil videre

Mange spørger måske sig selv nu, hvor året går på hæld: Hvilke projekter bliver prioriteret i 2017?

Svaret er, at det endnu ikke ligger helt fast, men at processen er godt i gang, og vi har et mellemresultat i form af 30 indbyrdes prioriterede nye projekter at kigge nærmere på.

Først og fremmest skal vi nu afsætte ressourcer til forvaltning af vores eksisterende systemer, og vi skal sikre, at de projekter, der allerede er i gang, kan gennemføres. Derefter kommer så de nye projekter, hvoraf LEA med direktøren for bordenden nu har udvalgt 30 (ud af mere end 100) til nærmere vurdering. De 30 er indbyrdes prioriterede. Det betyder, at vi nu i AU IT skal se på, hvor mange af projekterne, vi er i stand til at bemande og sikre fremdrift i 2017.

Vi vil komme med et udspil til LEA i løbet af januar og forventer, at den endelige prioritering med tilhørende kapacitetsplan kan være færdig sidst i februar.

Undervejs i processen har vi prøvet noget nyt, nemlig at bruge den nye scoringsmodel for projekter. Projekterne er blevet opdelt i SKAL-projekter (lovkrav mv.), VIL-projekter og ØNSKER-projekter. Projektejerne ude i organisationen har så hver især skulle score deres SKAL- og VIL-projekter på scoringsmodellens 5 parametre: ”link til strategien”, ”effektiviseringspotentiale”, ”parathed”, ”efterspørgsel” og ”konsekvens ved ikke at gennemføre”. Bagefter har LEA på en workshop suppleret scoringerne med den sunde fornuft og mavefornemmelsen og udpeget og prioriteret de vigtigste 30.

Det har været en god proces, og vi glæder os over, at beslutningsmodellen ser ud til at kunne fungere i praksis.

Se evt mere om beslutningsmodellen og scoringsmodellen her: (http://medarbejdere.au.dk/administration/it/projekter/faelles-beslutningsmodel/)

Mvh Kristine