Nyhedsarkiv (før juni 2014)

Sidste års dommerpanel til Forskerfight. Dette års dommere skal blandt andet give karakterer til to professorer og en seniorforsker.

27.10.2010 | Nyheder

Forskerfight i den tunge vægtklasse

Flere professorer stiller op til formidlings-konkurrencen Forskerfight 2010. – Også selv om der måske er for meget ”Vild Med Dans” over konceptet.

22.10.2010 | Den faglige udviklingsproces, Medarbejdere, Studerende

'Det bliver spændende at gå på Aarhus Universitet'

-Nærhed er det vigtigste for studieadministrationen på Aarhus Universitet, og nærheden skal bevares i den kommende struktur. Det fortæller studerende og medlem af det studieadministrative arbejdsudvalg, Thea P. Frederiksen, i et interview. Hun beretter desuden om, hvordan udvalget arbejder, og hvordan det er som studerende at tage aktivt del i den…

21.10.2010 | Den faglige udviklingsproces, Aarhus BSS, Arts

Debat om grænseflader og institutstruktur

Arts og Business and Social Sciences drøfter i øjeblikket rammerne for et eventuelt samarbejde om sprog- og kommunikationsfag.

På billedet vises fixeringsskal og –maske, som bruges til kræftpatienten på behandlingslejet. Et lasersystem sørger for at positionere patienten helt nøjagtigt.

18.10.2010 | Nyheder

Tilbud til ansatte

Besøg kræftafdelingen på Århus Sygehus

15.10.2010 | Den faglige udviklingsproces, Aarhus BSS, Medarbejdere

32 dages høring begynder i dag

Den faglige analysegruppe på det nye hovedområde Aarhus School of Business and Social Sciences har i dag udsendt en rapport med et høringsudkast, som indleder 32 dages høring om, hvordan hovedområdet skal organiseres i fremtiden. Rapporten er udarbejdet på baggrund af input fra 11 arbejdsgrupper, og eventuelle høringssvar skal altså være…

President of Ireland, Mary McAleese.

13.10.2010 | Nyheder

Den irske præsidents forelæsning

De små lande lægger det moralske pres

13.10.2010 | Den faglige udviklingsproces, Aarhus BSS, Medarbejdere

Dekanen besøger institutter og centre

Den kommende dekan for Business and Social Sciences, Svend Hylleberg, har forberedt en besøgsrunde på 10 institutter og tre centre på henholdsvis ASB og SAM, hvor han bl.a. vil diskutere det høringsudkast fra analysegruppen, som bliver offentliggjort fredag den 15. oktober.

Ligestillingsminister Lykke Friis gæstede den 4. oktober Aarhus Universitet for at diskutere ligestilling med cirka 50 fremmødte interesserede.

07.10.2010 | Nyheder

Ligestilling: et langt, sejt træk

Aarhus Universitets nyeste ligestillingsforslag har i den sidste måned skabt massiv debat i landets medier. Mandag den 4. oktober fortsatte snakken, da blandt andet ligestillingsministeren deltog i et seminar om ligestilling på universitetet.

04.10.2010 | Den faglige udviklingsproces, Medarbejdere, Studerende

Første dokumenter fra arbejdsudvalg

De første fem af de i alt syv administrative arbejdsudvalg har nu færdiggjort de såkaldte PID'er (projektinitieringsdokumenter), der fungerer som rettesnore for udvalgenes analysearbejde i den kommende tid. Dokumenterne indeholder bl.a. tidsplaner og indledende beskrivelser af udvalgenes analysegrundlag. Arbejdsudvalgene afleverer deres endelige…