Nyhedsarkiv (før juni 2014)

Ved rekordforsøget blev begivenhedernes gang styret fra et midlertidigt træskur i Universitetsparken. Kilde: Universitetshistorisk Udvalg.
Der var diplom til alle, som var med til at sikre verdensrekorden Her er det studerende Judith Jensens bevis på sin andel af successen. Kilde: Universitetshistorisk Udvalg.
Klip fra Aarhus Stiftstidende den 15. september 1976. Kilde: Universitetshistorisk Udvalg.

27.09.2011 | Medarbejdere, Studerende, Forside

Da Aarhus Universitet fik en verdensrekord

Ved semesterstart i 1976 blev Aarhus Universitet for første – og vist også eneste - gang noteret for en verdensrekord. Den 27. september 2011 var det 35 år siden.

21.09.2011 | Nyt fra ledelsen, Medarbejdere, Forside

Universitetsdirektør: Jeg forstår frustrationen

Hvem løser hvilke opgaver – og på hvilket administrativt niveau? Universitetsdirektøren forstår, at der vil være usikkerhed blandt medarbejderne, indtil den daglige drift falder på plads.

19.09.2011 | Fællesadministration, Medarbejdere, Administrative forhold

Nye it-systemer

I kølvandet på den faglige udviklingsproces kommer der til at ske store ændringer i universitetets virtuelle univers over de næste par år.

16.09.2011 | Forside, Medarbejdere, Arts

Nyt videnskabsmagasin søger forskningshistorier

Jyllands-Posten er netop gået i luften med videnskabsmagasinet Newton. Til det efterlyser de gode historier fra Aarhus Universitets forskere.

13.09.2011 | Arts, Aarhus BSS, Health

Svar om forandringer

Er du medarbejder på et institut, og har du uafklarede spørgsmål om arbejdsopgaver eller lignende?

Niels Hausgaard optrådte cirka 15 minutter til Aarhus Universitets Årsfest den 9. september. På den tid nåede han at spidde Søren Pind, Simon Emil Ammitzbøll, folk med hund og det danske asylsystem. En sidste stikpille tilfaldt orkestret: ”Der er lidt problemer med at holde takten, men det skal der jo også være plads til.” Foto: Roar Paaske/ Au Kommunikation. 
Foto: Roar Paaske
Foto: Jesper Buch Rais
Foto: Jesper Buch Rais

12.09.2011 | Arrangement, Medarbejdere, Forside

Niels Hausgaard om de intelligente men ukloge eksperter

”De er lidt blege i det, og så har de nogle lange tynde fingre.” Niels Hausgaards beskrivelse af økonomer på tv. Ifølge satirikeren har et visionsløst og endimensionelt ekspertvælde dræbt den folkelige debat.

De faglige ambitioner og engagementet var fantastisk, siger Jacob Bundsgaard om studietiden på Statskundskab. Foto: Roar Paaske/AU Kommunikation

12.09.2011 | Medarbejdere, UNIvers, Forside

Jacob Bundsgaard: Studietid på rådhuset

Som byens borgmester deltog Jacob Bundsgaard i årsfesten på Aarhus Universitet. Her fortæller han om sin studietid og en sideløbende karriere med verdens bedste studiejob.

Foto: Roar Paaske/AU Kommunikation

09.09.2011 | Priser, Arrangement, Nyt fra ledelsen

Hæderspris til visionær studieleder på medicin

Lektor, ph.d., Anne Mette Mørcke har netop stået i spidsen for en storstilet reform af den lægefaglige kandidatuddannelse. Hun hædres nu med tildelingen af Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Pædagogiske Hæderspris.

09.09.2011 | Priser, Nyt fra ledelsen, Arrangement

Pris for formidling til aarhusiansk professor

Professor Klaus G. Grunert fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences, modtager den 9. september Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Forskningsformidlingspris 2011 for sit mangeårige arbejde med at formidle forskningsresultater inden for markedsføring af fødevarer videre til industrien.

09.09.2011 | Priser, Talentudvikling, Ph.d.-studerende

Aarhus Universitets særlige rejselegat til Dorthe B. Ravnsbæk

Aarhus Universitet giver i år en særlig hæder til den 28-årige ph.d.-studerende Dorthe B. Ravnsbæk, der tidligere i år blev kåret som Europas bedste unge forsker i år af en enig udvælgelseskomite ved Euroscience.

Viser resultater 1 til 10 ud af 15

1 2 Næste