Nyhedsarkiv (før juni 2014)

29.02.2012 | Medarbejdere, Administrative forhold, Forside

Forberedelserne til fælles mail- og kalendersystem er i gang

Forberedelser til implementeringen af det fælles mail- og kalendersystem er gået ind i sidste fase. Tidsplanen bliver løbende opdateret, men det forventes, at alle medarbejdere er flyttet over i det fælles system i løbet af første halvdel af 2012.

29.02.2012 | Arrangement, Medarbejdere, Forside

DHL Stafet 2012

Tilmeldingen til årets DHL Stafet er nu åben. Frem til 27. marts kan du tilmelde dig DHL Stafet i Odense, Aarhus og København.

24.02.2012 | Medarbejdere, Forside, Nyheder

Ny samarbejdsstruktur på AU pr. 1. marts 2012

Fra 1. marts starter en ny samarbejdsstruktur tilpasset den nye organisering af AU.

23.02.2012 | Administrative forhold, Forside, Medarbejdere

Flytning af brugeroplysninger volder problemer

Universitetets forskellige databaser med brugeroplysninger er i gang med at blive synkroniseret. Men processen har givet uventet hovedpine, og det betyder, at flere ansatte nu oplever fejl i deres oplysninger. AU IT opruster og lover bedring snarest.

Kasper Lippert-Rasmussen, professor i politisk teori ved Aarhus Universitet. Ifølge ham kan vi ikke fornægte etikken i brugen af bioenergi ved at hævde, at vores lille indsats i Danmark alligevel ikke gør nogen forskel, eller at bioenergi alene er et politisk emne. Foto: Roar Lava Paaske.
Bioenergi har intet med klimabekæmpelse at gøre, det kan risikere at øge sulten i verden, og så er det kun en midlertidig løsning. Sådan problematiserede forskningsprofessor Jørgen E. Olesen brugen af bioenergi ved debatmødet. Foto: Roar Lava Paaske.

23.02.2012 | Arrangement, Forskning, Forside

Skal afgrøder bruges som mad til mennesker eller biler?

Bioenergi har et grønt og bæredygtigt skær over sig. Men et skifte fra olie til brændstoffer udvundet af f.eks. raps og sukkerør er fyldt med etiske spørgsmål. Derfor inviterede Det Etiske Råd til debatmøde på Aarhus Universitet om emnet.

Foto: AU Kommunikation

22.02.2012 | Administrative forhold, Nyt fra ledelsen, Medarbejdere

Kære medarbejdere, kære studerende

En gruppe medarbejdere og studerende kommenterede onsdag i Information en række problemer med administrationen på Aarhus Universitet. Det handler blandt andet om problematiske it-systemer, lange ventetider og manglende hjælp.

Billede: Colourbox

21.02.2012 | Medarbejdere, Administrative forhold, Forside

Nye funktionsmailadresser

Der er nu oprettet en række nye funktionsmailadresser og maildistributionslister, som afspejler organisationen pr. 9.marts 2011.

Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen

17.02.2012 | UNIvers, Nyheder, Forside

Hvad må jeg sige om min arbejdsplads?

I en personalesag på musikvidenskab har en medarbejder og en række medier sat spørgsmålstegn ved, om der reelt er ytringsfrihed for medarbejderne på Aarhus Universitet. Vi spurgte rektor.

Et vortesvin får pustet sine lunger op under en af vinterferiens mange dissektioner på Naturhistorisk Museum. Foto: Anders Vigsø Trærup
Foto: Anders Vigsø Trærup
Foto: Anders Vigsø Trærup
Foto: Anders Vigsø Trærup

16.02.2012 | Arrangement, Medarbejdere, Forside

Dissektion af vilde dyr i vinterferien

Døde løver, slanger og vortesvin er blevet sprættet op til stor fascination for unge og gamle på Naturhistorisk Museum i vinterferien. Den 17.-19. februar står den på grævling, ræv og hare.

"Der er som sagt tale om en meget beklagelig personalesag, og som ledelse hverken kan eller vil vi kommentere den i pressen. For de fleste involverede parter er det overordentlig vanskeligt at genkende det billede af situationen, der aftegnes." Sådan siger institutleder Niels Lehmann i en kommentar til den medieomtalte personalesag på musikvidenskab.

15.02.2012 | Nyt fra ledelsen, Arts, Forside

Åbenhjertige diskussioner er en nødvendighed – men med gensidig respekt for forskellighed

Med udgangspunkt i Dagbladet Information har flere medier de seneste dage omtalt en personalesag på musikvidenskab. Læs Institutleder Niels Lehmanns kommentar.

Viser resultater 1 til 10 ud af 16

1 2 Næste