Profil og hjemmeside

Med undtagelse af personstamdata redigeres den øvrige tekst på din personlige hjemmeside via din profil i Pure. Her kan du også uploade et billede af dig selv, der vises på hjemmesiden.

Hvis du har brug for at ændre dine personstamdata (enhed, telefonnummer, stillingsbetegnelse, institutadresse m.v.), så skal du kontakte din lokale medarbejderstamkortredaktør, læs mere her: medarbejderstamkortet.

For at redigere tekst eller uploade billede i Pure, klik på Rediger profil:


Fremhævet indhold

Fremhævet indhold giver dig mulighed for at vælge specifikke stykker indhold der vises på din personlige hjemmeside - funktionen erstatter det gamle 'Udvalgt indhold' CV, hvis du havde et 'Udvalgt indhold' CV, så er det automatisk blevet flyttet til 'Fremhævet indhold'

Du finder det i venstre menuen på din profil:


Du kan vælge imellem dine forskellige indholdstyper (publikationer, aktiviteter, projekter osv.) ved at trykke på de små tabs:


Tallet indikerer hvor mange stykker fremhævet indhold der er for hver indholdstype.

Tilføj nye stykker indhold ved at trykke på 'plus'-knappen:


Du kan flytte stykker af indhold op og ned i listen ved hjælp af pilene:


Tryk på gem, for at få vist listen på din hjemmeside

Vær opmærksom på at 'Fremhævet indhold' erstatter listen med seneste bidrag, for den eller de indholdstyper du har valgt - og ikke automatisk bliver opdateret når du tilføjer nyt indhold i Pure.

Tilknyt Scopus forfatter-id

Fra den 1. oktober 2018 vil det ikke længere muligt at opsætte automatisk søgninger på navne i Scopus via Pure. Hvis man fremover vil modtage beskeder om importkandidater fra Scopus, skal man i stedet bruge et Scopus forfatter-id.

Scopus genererer automatisk forfatterprofiler via en algoritme der matcher navne, organisatorisk tilknytning og fagområde fra publikationerne der indekseres. Man skal altså ikke selv oprette en profil i Scopus for at få et Scopus forfatter-id.

Denne ændring har ingen indflydelse på de navnesøgninger du eventuelt har opsat i Web of Science, PubMed eller andre importkilder i Pure.

For at tilføje et Scopus id, så skal du i Pures profileditor under 'Id' trykke på knappen 'Tilføj ID...':Vælg Scopus forfatter-id fra dropdown-menuen og skriv eller indsæt dit id i det tomme felt.

Hvis du ikke allerede har fundet dit Scopus-ID, så er der et link i formularen du kan trykke på - ved at gøre det, så laver Pure en søgning på dit navn i Scopus og lister de profiler der matcher søgningen:


Slå automatisk id-søgning til

Når du har tilføjet et Scopus forfatter-id til din profil skal du aktivere søgningen.

Tryk på 'Automatisk søgning' i venstremenuen af din profil:


Tryk på knappen 'Fra' ud for Scopus og den ændrer sig til 'Til', din søgning kører herefter automatisk en gang dagligt:


Potentielle importkandidater vil blive synlige i din opgaveliste i højre side af Pure, men hvis du ønsker det, så kan du også få tilsendt en email når systemet matcher dit forfatter-id med en ny publikation i Scopus.

For at aktivere det skal du blot markere den lille boks øverst på siden:


Husk at trykke på 'Gem'.


Tilføj/fjern publikationer på din Scopus forfatterprofil

Fordelen ved automatisk oprettelse via en algoritme er at Scopus meget hurtigt og med få ressourcer kan oprette forfatterprofiler der i mange tilfælde er korrekte, men fordi processen er automatiseret, så er der naturligvis ske fejl.

Det vil sige at to personer med samme navn, der skriver indenfor det samme felt, meget nemt kan blive forvekslet med hinanden og vil få hinandens publikationer på deres forfatterprofil. Dette er især problematisk indenfor områder hvor det er kutyme at bruge initialer i stedet for for- og mellemnavne.

Elsevier har udviklet en wizard som skal gøre det nemmere for brugerne at få publikationer tilføjet eller fjernet fra en profil eller i visse tilfælde at få lagt mere end en profil sammen.

På siden https://blog.scopus.com/posts/check-correct-submit-how-to-ensure-accuracy-in-your-scopus-author-profile kan du læse mere om hvordan du benytter dig af Elseviers Author Feedback Wizard til at få udstillet dine publikationer på din Scopus profil.

Deres guide er kun lavet på engelsk, men eventuelle spørgsmål kan sendes til pure@au.dk, så vil vi gøre vores bedste for at svare på dem.

Upload profilbillede

I din profileditor skal du klikke på 'Tilføj fil' under Profilbilleder og tilføj billedet som når du vedhæfter en fil til en mail:

Billedet bliver automatisk bliver skaleret, så det passer til hjemmesiden. Vi anbefaler dog, at der ikke uploades alt for store eller små billeder, da nogle browsere (eller enkelte versioner af forskellige browsere) kan have svært ved at håndtere visningen. Det er ikke muligt at uploade billeder på mere end 1MB.

Fra hjemmesiden kan man få vist billedet i den originale størrelse. Det sker typisk ved at højreklikke på det og klikke 'åben i ny fane', 'vis billede' eller lignende alt efter hvilken browser, der benyttes. På den måde kan billedet fx bruges til presse.

Vær opmærksom på følgende: 

  • Vi anbefaler portrætformat 3:2.  
  • Billedet skal have formatet .jpeg for at blive korrekt vist på alle typer af AU hjemmesider.
  • Vi anbefaler en filstørrelse mellem 200kb og 900kb og maksimalt 1MB.
  • Billedets filnavn (det der står før .jpeg) må ikke indeholde tegn som: . @ / \ ? : * ” < >
  • Du kan godt have mere end et billede i Pure, men kun ét vises på hjemmesiden, sørg for at det der skal vises står øverst

Vær opmærksom på at dit billede opdateres øjeblikkeligt på din personlige hjemmeside, men for at slå igennem på visitkort på medarbejderlister, så kræver det en yderligere synkronisering, der kører en gang hver nat.

Tilføj/rediger tekstelementer

I Pure har du forskellige muligheder for at tilføje tekst til din profil. I profileditoren under 'Udvidet information' skal du trykke på 'Tilføj profilinformation', herefter kan du vælge mellem fire typer fra en dropdownmenu:


Curriculum Vitae

Tekst der oprettes her kan efterfølende hentes ind som element i et CV. Fordelen ved at bruge denne editor er at man har flere formateringsmuligheder end man har i CV-modulet.

Læs mere om at oprette og redigere dit CV i Pure her: Curriculum Vitae


Yderligere information

Dette element egner sig godt til længere tekst og det er også muligt at indsætte relevante billeder. Når man opretter indhold her, så vil man få et nyt faneblad med titlen 'Yderligere information' på sin hjemmeside (titlen kan ikke ændres):


Ekstra tekst til hjemmeside

Dette element kan bruges til en ganske kort tekst, som fx træffetider eller overordnede arbejdsområder. Teksten kommer til at stå lige efter dine personstamdata på din personlige hjemmeside.


Profil

Dette element er bedre egnet til mellemlange tekststykker. Det står adskilt fra dine personstamdata og der bliver automatisk tilføjet overskriften 'Profil' til indholdet (overskriften kan ikke fjernes eller ændres).


Ændring af visningsnavn

Du kan ændre dit visningsnavn på mit.au.dk.

Visningsnavnet er det navn, der bliver vist i AU’s systemer, mailafsenderfelt, i Pure, medarbejderlister på web og på din personlige hjemmeside (Pure) - alle systemer der benytter persondata fra AU’s medarbejderstamkort.

Læs mere om ændring af visningsnavn her

Publiceringsnavn

Hvis du publicerer under et andet navn, eksempelvis uden æ, ø eller å, så kan du tilføje et publiceringsnavn i Pure, som automatisk sættes på de bidrag du bliver tilknyttet.

I profileditoren, skal du under 'Navnevarianter', trykke på knappen 'Tilføj navn...'. Herefter får du mulighed for at indtaste for- og efternavn matchende det du normalt publicerer under:

URL'er til den personlige hjemmeside

Når du tilgår din personlige hjemmeside fra google, vil URL'en indeholde dit UUID:


Vi kan ikke erstatte denne URL i google søgninger. Hvis du ønsker en kortere eller lettere læselig URL, så kan du logge ind i mit.au.dk og se en lang række varianter ved at trykke på 'Hjemmeside(r)' under Personlige oplysninger: