Du er her: Pure Vejledninger og support Publikationer Særlige emner Forfattergrupperinger

Forfattergrupperinger

På nogle publikationer kan der på forfatterlisten ud over forfatterne være angivet en forskergruppe (consortium, committee, study group), hvor AU-forskere kan være medlemmer og derfor gerne vil have disse publikationer på deres hjemmesider. Ligeledes kan et institut eller en afdeling være interesseret i at udstille sådanne publikationer.

 

Et eksempel:

I dette tilfælde er der ingen AU-forfattere, men tre AU-forskere indgår i IeDEA West Africa Collaboration (det fremgår af artiklen selv (i dette tilfælde under ’additional file’) og via PubMed):

 

  • Lars Jørgen Østergaard, Institut for Klinisk Medicin - Infektionsmedicinsk afdeling Q, SKS
  • Christian Erikstrup, Institut for Klinisk Medicin - Klinisk Immunologisk Afdeling, SKS
  • Alex Lund Laursen, Institut for Klinisk Medicin - Infektionsmedicinsk afdeling Q, SKS

Forfattergrupperingen kan tilføjes i PURE på to måder alt efter smag. Begge måder er vist herunder (A og B).

A:

Forfattergrupperingen tilføjes, og man tilføjer i parentes (manuelt) de medlemmer, man ønsker at registrere (AU-interne forfattere) – og afslut fx med ’member(s)’, som det er gjort i eksemplet. For at publikationen vises på disse medlemmers (og deres organisationers) hjemmeside, tilføjes de hver især og tildeles rollen ’Medlem af forfattergruppering’. Da de allerede er nævnt under forfattergrupperingen, skjules de, så de ikke vises igen på forfatterlisten.

Sådan ser det ud i PURE (A):

Sådan ser det ud på den offentlige side (A):

B:

Forfattergrupperingen tilføjes. Derefter tilføjes medlemmerne (AU-interne), og de tildeles rollen ’Medlem af forfattergruppering’. De skal i dette tilfælde være synlige, og publikationen vil vises på deres (og deres organisationers) hjemmeside som vist herunder.

Sådan ser det ud i PURE (B):

Sådan ser det ud på den offentlige side (B):

1426442 / i40