ORCID og Pure

Det er muligt at synkronisere din Pure og din ORCID profil, således at indhold oprettet i Pure automatisk tilføjes til din ORCID.

Hvis du ikke allerede har et ORCID kan du med fordel oprette et fra din profiloversigt i Pure. Derved bliver din Pure og din ORCID profil knyttet sammen i en og samme arbejdsgang.

Du opretter forbindelse til ORCID fra din personlige oversigtsside. Klik "Rediger profil" under profilbilledet for at komme ind på dine profiloplysninger.

Opret eller tilføj dit ORCID til Pure

Du kan oprette eller tilføje et ORCID id fra din Pure profil ved at trykke på knappen 'Opret eller forbind din ORCID ID' i profileditoren:


Herefter vil du se følgende infoboks:


Tryk på 'Forsæt' og bliv ført videre til ORCIDs hjemmeside. Hvis du ikke allerede har et ORCID, så tryk på 'Register now' og udfyld deres formular til oprettelse af ID:


Hvis du allerede har et ORCID, så skal du blot logge ind på hjemmesiden, hvorefter den vil bede dig bekræfte at du ønsker informationerne overført fra Pure:

Overfør data fra Pure

Når du har trykket på authorize, vil der dagligt køre et synkroniseringsjob der opdaterer din ORCID profil med data fra Pure.

Hvis du har tilføjet et nyt stykke indhold til Pure og ønsker at det bliver vist på din ORCID profil med det samme, så kan du benytte dig af 'Overfør' knappen fra din profileditor, så bliver din data i ORCID opdateret:

Mere information om ORCID

Hvis du ønsker at læse mere om hvad ORCID er og hvilke fordele der er ved at oprette en profil, så kan du finde mere information her.

Hent publikationer fra ORCID

Læs om hvordan du henter en BibTex fil fra ORCID og importerer den i Pure på siden: Import fra fil.