Nyt om Pure

Der er forskel på e-mails på AU

Ikke alle e-mailadresser kan bruges til at oprette en bruger i Pure.

Et tilbagevendende tema i vores supportsager er, at en nyansat medarbejder ikke kan logge ind i Pure.

Tidligere var den mest hyppige årsag, at ”vises i Pure”feltet i medarbejderstamkortet ikke var vinget af. Dette problem er der heldigvis kommet mere styr på.

En mere hyppig årsag er nu, at medarbejderen mangler at oprette en passendeemailadresse i deres profiloplysninger under "Min profil" på medarbejdere.au.dk. Denne e-mail er nøglen til at brugeren oprettes automatisk i Pure.

Problemet kan for eksempel opstå, hvis en person er både studerende og ansat på AU, f.eks. som studentermedhjælper, eller er blevet AU-ansat efter endt studietid. I disse tilfælde kan der opstå lidt rolleforvirring, fordi vedkommende har samme AU-ID som før, og e-mailadressen post.au.dk, som bruges af studerende, lever videre. Denne e-mail kan desværre ikke bruges til at oprette en gyldig bruger i Pure. Ligeledes kan e-mail adresser tilknyttet eksterne domæner såsom gmail, rm.dk heller ikke bruges til dette formål.

Som AU-ansat skal du selv oprette en passende e-mailadresse under "Min profil" på https://mit.medarbejdere.au.dk/da/profile/mail. Det, der står foran snabel-a, vælger du selv; det der står efter, bestemmes af hvilken afdeling du er tilknyttet f.eks. clin.au.dk eller ps.au.dk.

Vi har opdateret vores vejledning ”Login problemer” med henvisning til, hvor man opretter sin medarbejder e-mail.