BBN-motivation oprensning af Høfte42

Formand for Forskningsfonden Brian Bech Nielsens motivering af forslaget

Som det fremgår af Forskningsfondens forslag er Auriga Industries ikke juridisk forpligtet til at bidrage til en oprensning af Høfde 42 ved Harboøre Tange, som forslaget jo først og fremmest retter sig imod. Vi finder imidlertid, at der med det succesfulde salg af virksomheden er åbnet op for en enestående mulighed for, at vi som aktionærer påtager os et samfundsmæssigt ansvar. Dette kan ske ved at anvende en relativt beskeden andel af salgsprovenuet til at sikre, at Auriga Industries bidrager til oprensning af den natur i Lemvig Kommune, som Cheminova sammen med andre har været med til at påvirke negativt.

Aarhus Universitets Forskningsfond ønsker at bidrage til en oprensning ved Høfde 42. Forslaget er desuden i samklang med de målsætninger for miljømæssig ansvarlighed, som er en del af Auriga Industries og Cheminovas politik. Det er i det lys, forskningsfondens forslag skal ses.

Det er aftalt med Region Midtjylland, at regionen ligeledes vil bidrage til oprydningen med 125 mio. kr., hvis forslaget bliver vedtaget. Oprensningen vil give den fortsættende virksomhed og lokalsamfundet de bedst mulige betingelser for deres fremtidige virke. Det er et godt og balanceret forslag, som vil gøre både aktionærer, miljøet, medarbejderne og lokalområdet til vindere.

Derfor stiller vi forslaget – og derfor stemmer vi for forslaget. Vi vil varmt opfordre alle andre aktionærer til at gøre det samme.