Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 5/2019

Arbejdspladsvurdering 2019: Spørgeskema sendt rundt til medarbejdere 

I dag mandag d. 25. februar har alle universitetets medarbejdere modtaget en mail fra Rambøll med et link til spørgeskemaundersøgelsen for arbejdspladsvurdering (APV) 2019. Undersøgelsen giver et billede af medarbejdernes trivsel, både den fysiske og psykiske, og belyser, hvor arbejdsmiljøet kan og bør forbedres. Universitetsledelsen opfordrer alle medarbejdere til at bruge tid på at besvare spørgeskemaet. Undersøgelsen kan besvares til og med d. 13. marts.

Resultatet af undersøgelsen vil blive offentliggjort d. 9. april på hjemmesiden.

Herefter vil der blive sat gang i lokal opfølgning og dialogmøder.

Læs mere



NYT FRA SENESTE BESTYRELSESMØDE:

Masterplan for Aarhus Universitets fysiske udvikling vedtaget 

Den overordnede vision for den fysiske udvikling af Aarhus Universitet er at skabe større nærhed for universitetets uddannelses- og forskningsaktiviteter på tværs – og ligeledes skabe rammerne for en fremtidssikret, byintegreret campus med studieliv og aktiviteter døgnet rundt. 

Universitetets bestyrelse har nu godkendt masterplanen for Campus 2.0, og i det kommende årti vil den centrale campus i Aarhus gradvist blive udvidet med det nye campusområde, kaldet Universitetsbyen. Universitetsbyen bliver til på det område, som Kommunehospitalet (Aarhus Universitetshospital) fraflytter ved Nørrebrogade, lige op ad Universitetsparken. 

Det er samtidig en del af masterplanen at udvikle aktiviteterne på Katrinebjerg og i Universitetsparken samt fraflytte lokaliteterne på Fuglesangs Allé, Navitas, Silkeborg og Kalø. 

Bestyrelsen drøftede og godkendte desuden et budgetscenarie, der rækker 10 år frem. Universitetsledelsen har i tæt samarbejde med fakulteterne udarbejdet forslag til en række tiltag, som skal være med til at sikre, at huslejens andel af universitetets omsætning i 2018 fastholdes på næsten samme niveau som i dag.

Læs mere 

-

Et mere bæredygtigt Aarhus Universitet

Bestyrelsen drøftede på sit møde den 21. februar arbejdet med at skabe et mere bæredygtigt Aarhus Universitet og godkendte ledelsens oplæg til at igangsætte en bæredygtighedsstrategi. 

Ifølge bestyrelsesformand Connie Hedegaard skal bæredygtighed tænkes ind i de daglige beslutninger og være en del af mindsættet for både medarbejdere, studerende og ikke mindst ledelsen og bestyrelsen.

Læs mere om bæredygtighedsstrategien 

Universitetet inviterer studerende og medarbejdere til seminar om bæredygtighed den 21. marts

Connie Hedegaard var keynotespeaker til universitetets konference om FN’s verdensmål – læs mere 

-

Proces for ny organisering af ST

Rektor Brian Bech Nielsen har sat gang i en proces, hvor han sammen med Science and Technology vil finde frem til en ny organisering af fakultetet. Brian Bech Nielsen lægger op til at dele fakultetet i to. Han præsenterede sine ideer og den kommende proces for fakultetets medarbejderne den 19. februar, og her benyttede medarbejdere lejligheden til at stille uddybende spørgsmål. 

Mødet i sin helhed kan du se eller gense 

Rektors slides fra mødet (på engelsk) 

Rektor Brian Bech Nielsen præsenterede også ideer og procesplan til opdeling af fakultetet for bestyrelsen. Planen er, at bestyrelsen kan godkende plan for ny fakultetsstruktur på sit møde den 7. juni. De to nye dekaner forventes at være på plads den 1. januar 2020.

Se nærmere plan for proces


-

Fire nye bestyrelsesmedlemmer og ny stedfortræder

På sit seneste møde havde bestyrelsen fire nye medlemmer ved bordet. Det var dels de to studenterrepræsentanter, Ditte Marie Thomsen og Karoline Poulsen (valgt til bestyrelsen ved universitetsvalget i november 2018), som pr. 1. februar formelt har indtaget deres bestyrelsesposter, samt to nyudpegede eksterne medlemmer, Caroline Søeborg Ahlefeldt og Jørgen Carlsen. 

Læs mere om de to nyudpegede eksterne medlemmer

Bestyrelsen udpegede desuden Steen Riisgaard som formandens nye stedfortræder, efter Peder Tuborgh er trådt ud af bestyrelsen. Det betyder, at Steen Risgaard overtager formandsfunktionerne, hvis formanden har forfald. Steen Riisgaard har været medlem af Aarhus Universitets bestyrelse siden 2013.

Rollen som stedfortræder er ny i bestyrelsen. Opgaven er tidligere blevet varetaget af bestyrelsens næstformand, men næstformandstitlen blev afskaffet sidste år, da universitetets vedtægter skulle opdateres i forbindelse med nye regler for udpegning af eksterne medlemmer. Stedfortræderen skal findes blandt bestyrelsens eksterne medlemmer. 

Se Aarhus Universitets vedtægter 


-

Årets uddannelsesberetning godkendt af bestyrelsen

Der var stor anerkendelse af Aarhus Universitets uddannelsesindsats, da bestyrelsen på det seneste møde gennemgik den samlede Uddannelsesberetning for 2018.

Beretningen gennemgår en række studienøgletal og gør rede for årets kvalitetsprocesser, som blandt andet omfattede evaluering af 43 uddannelser og årlig status på 180 uddannelser. Desuden samler Uddannelsesberetningen op på centrale initiativer inden for temaer som ’Rekruttering og studiestart’, ’Udvikling af uddannelser, undervisning og læringsmiljø’, samt ’Relation til arbejdsmarkedet’, lige som den omfatter en handleplan for 2019. Her fremgår det blandt andet, at året kommer til at byde på vedtagelse af en gymnasiestrategi, fortsat implementering af læringsteknologi, samt en indsats for at mindske ensomhed blandt studerende.

Læs Uddannelsesberetning 2018 

Læs mere om AU’s kvalitetssystem



Brian Bech Nielsen ser frem til at møde medarbejdere

I denne uge tager rektor Brian Bech Nielsen hul på sin årlige institutrunde. Han besøger i løbet af de kommende måneder alle universitetets institutter, og på møderne vil han komme med et kort oplæg som afsæt for en dialog om det enkelte instituts og universitetets udvikling. Tidspunkt for møderne er aftalt med institutterne.


Kalender

 

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.Her kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det her.