Æresdoktor 2022: Professor i antropologi Anna Lowenhaupt Tsing (Faculty of Arts)

Hvis der findes superstjerner i international antropologi, er professor Anna Tsing fra University of California, USA, et godt bud. Hun er en markant profil i international særklasse inden for områder som globalisering, miljø og klima, kapitalisme, feminisme og magt. Hun beskæftiger sig med et af tidens mest væsentlige spørgsmål, nemlig hvordan mennesker ændrer klodens miljø, atmosfære og økosystemer.

Anna Tsing er en anerkendt og hyppigt citeret pioner inden for ’multispecies ethnography’, som gentænker menneskets rolle i vores tids klima- og biodiversitetskriser. Det gør hun ved at studere de sociale og asociale relationer, som mennesker og andre arter danner med hinanden i en tid, hvor teknologien forandrer verden med accelererende hast.

Anna Tsing har en stærk tilknytning til antropologimiljøet på Aarhus Universitet, som hun har besøgt mange gange. I perioden 2013-2018 var hun Niels Bohr-professor og en del af ledelsen af forskningsprojektet AURA (Aarhus University Research on the Anthropocene). Her var hun med til at skabe et dynamisk, internationalt forskningsmiljø, der tiltrak en lang række internationale topforskere og etablerede AU som et spirende og internationalt førende tværvidenskabeligt forskningsmiljø inden for feltet ’den antropocæne tidsalder’.

Læs mere om professor Anna Tsing på hendes hjemmeside