Dronning Margrethe II's rejselegat

Aarhus Universitets årsfest 2020 aflyst pga. corona

Som følge af udviklingen i smittetrykket i Aarhus og Danmark har myndighederne strammet op på anbefalinger om afvikling af arrangementer – særligt i Aarhus. Derfor aflyses Aarhus Universitets årsfest 2020.  Som de eneste af årets priser uddeles H.M. Dronning Margrethe II’s rejselegater til studerende, da de skal bruge legaterne til studieophold i udlandet – og disse skal afvikles, før de dimitterer.


Rejselegatet blev indstiftet i 2010 som en gave til Hendes Majestæt Dronning Margrethe i anledning af Dronningens 70 års fødselsdag og blev udvidet i 2012 i anledning af Dronningens 40 års regentjubilæum. Der uddeles i alt fire rejselegater. På Aarhus BSS og Arts går legatet til studerende ved statskundskab og arkæologi – de fag, som Hendes Majestæt selv læste i sin tid som studerende på Aarhus Universitet i 1961-1962. Der er ingen krav til studieretningen på henholdsvis Health, Faculty of Natural Science eller Faculty of Technical Science.

Hensigten med legatet på 25.000 kroner er at gøre det muligt for legatmodtagerne at studere i udlandet i forbindelse med deres studier på Aarhus Universitet.

Fra Årsfesten 2016. Foto: Maria Randima, AU Foto

Modtagere af Dronning Margrethe II's rejselegat siden 2010