Modtagerne af Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris 2014

Nina Gram

Mange cykler med musik i ørene, og tidligere forskning har mest fokuseret på, hvordan den mobile musiklytter kommer ind i sin egen boble. Nina Gram argumenterer i sin afhandling for, at der også er positive vinkler på mobil musiklytning – blandt andet kan musikken stille din opmærksomhed ind på omgivelserne. 

Læs mere om Ninas forskningNina Gram

Kasper Green Larsen

Alverdens programmører ved nu, at en række gængse datastrukturer umuligt kan gøres mere effektive. Kasper Green Larsen har fundet en formel, som beviser, at man allerede er nået i mål med at finde den mest effektive opbygning af flere forskellige datastrukturer.

Læs mere om Kaspers forskningKasper Green Larsen

Søren Gammelmark

Kvantesystemernes partikler opfører sig anderledes end ting i den 'normale' verden. Søren Gammelmark har i sin afhandling forsynet kvantefysikken med nye metoder til at vurdere præcisionen af målinger. Hans forskning vil også give anledning helt konkrete forbedringer, eksempelvis i præcisionen af GPS'er, som styres via atomure placeret i satellitter.

Læs mere om Sørens forskningSøren Gammelmark

Kirstine Kjær Kirkegaard

Videoovervågning af befrugtede æg fører til bedre dyrkningsmetoder. Det viser Kirstine Kjær Kirkegaards afhandling, som bygger på test af en helt ny type varmeskab, som selv tager et billede af æggene hvert kvarter, så forskerne kan måle præcist, hvordan æggene deler sig. Det vil sikre en bedre behandling af barnløse.

Læs mere om Kirstines forskningKirstine Kjær Kirkegaard

Peter Arendorf Bache

Erhvervslivet er en yderst sammensat størrelse, og effekten af økonomiske indgreb fra politisk hånd er derfor ofte vanskelig at forudsige. Men politikere og vismænd har nu et bedre makroøkonomisk redskab til rådighed, efter at Peter Arendorf Bache i sin afhandling har gjort det lettere at tage højde for virksomhedernes virkelighed. 

Læs mere om Peters forskningPeter Arendorf Bache