VM i Sejlsport 2018

I 2018 er Aarhus hjemstavn for en af de største enkeltstående sportsbegivenheder i Danmark nogensinde – VM i sejlsport. Byen slår dørene op og byder velkommen til op mod 1400 sejlere fra over 90 nationer, sejlsportsfans fra alle verdenshjørner og til et brag af en maritim folkefest. Sejlerne vil i de to uger ikke kun kæmpe om VM medaljerne, men også om OL-kvalifikation til OL i Tokyo 2020.

Mens sejlerne dyster på bølgerne, folder Aarhus Ø sig ud i aktiviteter, der skaber forbindelse mellem sporten på vand, og festen på land. Der vil også være god mad og underholdning for alle aldre. Således er målsætningen at udbrede sejlsportens frihed, passion og fællesskab til et bredere publikum.

Mød AU's danske landsholdssejlere

Aarhus Universitet er markant til stede ved VM med støtte til de 19 studerende på Aarhus Universitet, der deltager ved VM som danske landsholdssejlere. Sejlerne er alle en del af AU Elitesport, som kan mødes i universitetets stand. Se her, hvornår du kan møde hvem, og find os på Kystpromenaden på strækningen ud mod det nye Aarhus Sejlsportscenter. Du kan dog allerede nu møde:

Kom ombord på AU's forskningsskib, AURORA

Under VM i Sejlsport inviterer Aarhus Universitet desuden ombord på forskningsskibet, AURORA, som vil kunne opleves både til lands og til vands med Åbent Skib, sejlads og spændende oplæg med vores forskere. Find AURORA enten på Havnepladsen mellem Dokk1 og Navitas eller på den modsatte side af Dokk1.

Se programmet for AU's aktiviteter ombord på AURORA under VM i Sejlsport

 

Fakta om VM

  • 19 studerende fra Aarhus Universitet deltager i VM i Sejlsport
  • 1400 sejlere fra 90 nationer
  • 1100 sejlbåde
  • 14 dages sejlads i verdensklasse
  • 400.000 besøgende til den samlede event
  • Gratis entre for publikum