Fransk AU-succes med Circle U-bevillinger
Forskere fra AU gjorde rent bord, da Université Paris Cité for nylig uddelte midler til fem nye projekter i regi af Circle U-alliancen. Alle de bevilgede projekter har AU-deltagelse.
AU’s forskere er både aktive og eftertragtede samarbejdspartnere i Circle U-alliancen.
I hvert fald er der dansk islæt i alle de projekter, som fik grønt lys, da Université Paris Cité (UPC) for nylig uddelte midler til nye projekter i Circle U-allliancen.
Ét af projekterne – med navnet CircleChem – involverer en række forskere fra Institut for Kemi. Slutmålet er at bidrage til en fælles europæisk kandidatuddannelse i kemi, men første omgang arbejder man hen imod at lave fælles moduler og summer schools for alliancens studerende.
Det var forskere fra Paris, der inviterede AU-kemikerne med i arbejdet, hvor også kolleger i Pisa, Louvain og Beograd kommer til at deltage.
Mere internationalt iværksætteri
Universitetet i Paris modtog i alt 16 ansøgninger til nye Circle U-projekter, og i alt fem af dem får mulighed for at fortsætte i det kommende års tid. Projekterne involverer både forskere, studerende og eksterne partnere.
Ud over CircleChem har følgende projekter fået midler:
- Entrepreneurial Internships (udvekslingsophold for iværksættere, Morten Foss og Jeppe Dørup, iNANO/The Kitchen)
- The Paris Hackathon (udvikling af en international case competition med et tilknyttet forskningsspor, Morten Foss v/ iNANO)
- What can your city of the future look like? (borgerinddragende byudvikling med støtte fra machine learning, Jacob Sherson og Janet Rafner, BSS/Arts)
- Global Health Pedagogy (deling af best practices inden for undervisning i global sundhed, Christian Wejse, Health)
Midlerne til projekterne kommer fra den franske regering.