Fransk AU-succes med Circle U-bevillinger

Forskere fra AU gjorde rent bord, da Université Paris Cité for nylig uddelte midler til fem nye projekter i regi af Circle U-alliancen. Alle de bevilgede projekter har AU-deltagelse.

AU’s forskere er både aktive og eftertragtede samarbejdspartnere i Circle U-alliancen.

I hvert fald er der dansk islæt i alle de projekter, som fik grønt lys, da Université Paris Cité (UPC) for nylig uddelte midler til nye projekter i Circle U-allliancen.

Ét af projekterne – med navnet CircleChem – involverer en række forskere fra Institut for Kemi. Slutmålet er at bidrage til en fælles europæisk kandidatuddannelse i kemi, men første omgang arbejder man hen imod at lave fælles moduler og summer schools for alliancens studerende.

Det var forskere fra Paris, der inviterede AU-kemikerne med i arbejdet, hvor også kolleger i Pisa, Louvain og Beograd kommer til at deltage.

Mere internationalt iværksætteri

Universitetet i Paris modtog i alt 16 ansøgninger til nye Circle U-projekter, og i alt fem af dem får mulighed for at fortsætte i det kommende års tid. Projekterne involverer både forskere, studerende og eksterne partnere.

Ud over CircleChem har følgende projekter fået midler:

  • Entrepreneurial Internships (udvekslingsophold for iværksættere, Morten Foss og Jeppe Dørup, iNANO/The Kitchen)
  • The Paris Hackathon (udvikling af en international case competition med et tilknyttet forskningsspor, Morten Foss v/ iNANO)
  • What can your city of the future look like? (borgerinddragende byudvikling med støtte fra machine learning, Jacob Sherson og Janet Rafner, BSS/Arts)
  • Global Health Pedagogy (deling af best practices inden for undervisning i global sundhed, Christian Wejse, Health)

Midlerne til projekterne kommer fra den franske regering.