Goddag til Danmark

August står i det internationales tegn, når de nye udvekslingsstuderende på Aarhus Universitet tjekker ind.

Nam Nguyen har lejet en cykel hos Studenterhus Århus og glæder sig til at lære byen at kende.

Nu er de her: de internationale studerende. I august ankommer de nye udvekslingsstuderende, og deres nationalitet er bredt repræsenteret – lige fra Asien til Amerika. Hele 766 udenlandske studerende rammer Aarhus Universitet denne måned.
En af de nyankomne studerende er Nam Nguyen, som skal læse bioinformatik i et år. Han er halvt fransk og halvt vietnamesisk.
Før han kom hertil, havde han læst om Danmark, og han fortæller, at der var mange grunde til at vælge netop Århus. Især da han havde hørt, at danskerne betragtes som den lykkeligste befolkning i verden.
– Mange af mine venner har spurgt, hvorfor jeg lige netop ville til Danmark og ikke England, Italien eller Spanien. Men jeg havde lyst til at opleve noget helt anderledes, og Danmark har nogle rigtig gode kurser på engelsk, siger han.
Nam Nguyen er, sikkert ligesom resten af sine fellow students, spændt på, om hans forventninger bliver opfyldt i løbet af hans udvekslingstid på Aarhus Universitet.
International koordinator Charlotte Skov Kristensen glæder sig over at se de mange nye ansigter.
– De giver jo noget ekstra til Aarhus Universitet, som gerne vil være, og i høj grad er, et internationalt universitet. Og så giver de noget til danske studerende og motiverer sandsynligvis også dem til selv at rejse ud, siger Charlotte Skov Kristensen.

 


Fakta: Intro i Danmark

I løbet af august er der flere aktiviteter for de udvekslingsstuderende.
Blandt andet ”Destination DK”, som er et intensivt danskkursus, der tilbydes af Aarhus Universitet i samarbejde med Lærdansk Århus.
Desuden afholdes to separate intro-uger, hvor de studerende får informationer om universitetet og byen.

Læs mere: Lærdansk

Læs mere: Destination DK

Informationer til full-Degree-studerende om Destination DK og AU Intro Week på AU’s Master’s Guide