Marianne Ping Huang bliver prodekan for uddannelse på Arts

Marianne Ping Huang vil især fokusere på udvikling, når hun tager fat på arbejdet som ny prodekan for uddannelse på Arts. Den nye prodekan vil stå for at skulle opbygge og videreudvikle hele fakultetets organisering af uddannelser.

Pr 15. juni Prodekan for Uddannelse på Aarhus Faculty of Arts

Marianne Ping Huang vil især fokusere på udvikling, når hun tager fat på arbejdet som ny prodekan for uddannelse på Arts. Den nye prodekan vil stå for at skulle opbygge og videreudvikle hele fakultetets organisering af uddannelser. Udviklingsarbejdet kommer til at dreje sig om nye uddannelser og samarbejder, der går på tværs af Arts’ tre institutter, de øvrige fakulteter på Aarhus Universitet og på tværs af universitetets campusser i Aarhus og i Emdrup:

– Det er nu, Arts står med muligheder for løfte opgaverne for et masseuniversitet, som vi næppe endnu har set udfoldet i Danmark. Ved at gentænke begreber som innovation, kreativitet, outreach og entrepreneurship som kulturelle kernefænomener skal vi bidrage til en bredere og mere mobil vidensressource for de kommende årtier. Det afgørende er forbindelsen mellem forskning og uddannelse, talentudvikling og vidensudveksling. Den skal give plads til både specialisering, sammenhæng og mobilitet – i uddannelserne og for den enkelte studerende, siger Marianne Ping Huang.

Styrket studenterdeltagelse

Marianne Ping Huang har siden 2007 været leder af Institut for Kunst og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet. Inden da var hun ansat som lektor på Aarhus Universitet, hvor hun også tog sin ph.d.-grad i litteraturhistorie i 1996. I sin forskning har hun blandt andet beskæftiget sig med traditionen for kunstnerisk avantgardisme og sidder både i nordiske og europæiske netværk for avantgarde- og modernismestudier.

Som institutleder har hun stået for at udvikle nye undervisningsformer og produktionskompetencer med hjælp fra aftagerorganisationer og arbejdet for at styrke studenternes deltagelse på studiet i form af blandt andet en årlig, studenterdrevet fagfestival for kunst i kulturvidenskab.