Pahuus bliver prodekan for forskning og talentudvikling på Arts

Forskningen skal gøres mere synlig både indadtil og udadtil. Det bliver den vigtigste opgave for den nye prodekan for forskning og talentudvikling på Arts, institutleder på Filosofi og Idéhistorie Anne Marie Pahuus.

Pr 1. juni Prodekan for Forskning og Talentudvikling på Aarhus Faculty of Arts

Forskningen skal gøres mere synlig både indadtil og udadtil. Det bliver den vigtigste opgave for den nye prodekan for forskning og talentudvikling på Arts, institutleder på Filosofi og Idéhistorie Anne Marie Pahuus. Indadtil drejer det sig om at støtte forskning gennem en klarere organisering af blandt andet forskeruddannelse, ansøgninger om forskningsmidler, gæsteforskerophold, forskningsledelse, publikationssparring og konferencer. Udadtil skal den kulturvidenskabelige forskning have en klar placering i samfundet og finansieres stadigt flere steder fra:

–Vi skal finde en kulturvidenskabelig udgave af ’dybere sammenhæng’; dvs. den rette balance mellem specialisering blandt fagligt ligesindede på den ene side og horisontudvidelse gennem samarbejde på den anden. Fremover skal vi skærpe Arts’ position i eliten og være gode til at tænke og tale på en måde, der gør os værd at lytte til og arbejde sammen med. Kulturvidenskaben har en vigtig rolle, både i den videnskabelige arbejdsdeling og i samfundet generelt, siger Anne Marie Pahuus.

Forskning i miljøer

Anne Marie Pahuus, der siden 2009 har været leder af Institut for Filosofi og Idéhistorie, blev i 2003 ph.d. i filosofi fra Aarhus Universitet og har sidefag i både fransk og nordisk. Som led i sin forskning har hun opbygget et netværk for emotionsforskning, der går på tværs af fag som æstetik, nordisk, musik, antropologi og filosofi, og hun har gennemført flere forskningssamarbejder med erhvervsvirksomheder, hvor filosofisk forskning i menneskelige grundvilkår, følelser og forventninger blev forenet med viden om moderne arbejdsliv.

Viden om arbejdslivet har Anne Marie Pahuus brugt til at organisere forskergrupper og til at arbejde med miljøet på Filosofi og Idéhistorie som en arbejdsplads for forskere. Fremadrettet kommer det hende til gode, når hun skal modtage og gennemføre karriereplanlægning med nye forskere, pleje talentbasen og gøre det attraktivt for den internationale forskerelite at søge til Arts i Aarhus.

> Anne Marie Pahuus' hjemmeside