rethinkIMPACTS klar med første forskningsrapport om Aarhus 2017
Det er først i 2017, at Aarhus bliver europæisk kulturhovedstad, men rethinkIMPACTS 2017 er allerede nu i gang med forskning i projektet.
Samarbejdet mellem Aarhus Universitet og Aarhus 2017, rethinkIMPACTS 2017, har lige udgivet Ingrid Vatnes rapport Publikumsudvikling som institutionsudvikling som den første i AU’s egen rapportserie rethinkIMPACTS rapporter. Evaluering og forskning i Aarhus 2017.
"Ambitionen med samarbejdet mellem AU og Aarhus 2017 er, at forskerne også undervejs skal skabe viden, som kvalificerer udviklingen af Aarhus 2017. Derfor er jeg også glad for, at den første rapport allerede er klar. Det er en udfordring for forskerne ikke alene at være retrospektive og se tilbage på et overstået projekt, men også producere forskningsindsigter løbende og formidle dem", udtaler projekt- og forskningsleder i rethinkIMPACTS 2017, Louise Ejgod Hansen
Den første rapport Publikumsudvikling som institutionsudvikling er interessant for alle, der ønsker at få et kendskab til, hvordan kulturinstitutioner kan arbejde strategisk med at inddrage publikum på nye måder og at nå ud til nye målgrupper. I rapporten analyseres, hvordan de tre kulturinstitutioner Den Gamle By, Radar og KulturPrinsen har arbejdet med at udvikle 2017-projekter med fokus på publikumsudvikling.
Rapporten giver et indblik i, hvordan kulturinstitutionerne agerer i forhold til at opnå deres mål om at ændre perspektiv fra produkt til modtager og om at skabe en højere grad af brugerinddragelse og medskabelse. I rapporten perspektiveres der til Norsk Publikumsutviklings måde at skabe en øget forståelse for kulturbrugerne på.
Du kan læse Ingrid Vatnes rapport her, hvor fremtidige rapporter også vil blive tilgængelige.