Se, rør og føl videnskaben på international festival

En af Europas største festivaler for videnskab gæster Carlsberg Byen i juni. Nysgerrige i alle aldre inviteres til ”Science in the City”, hvor forskere fra hele verden vil guide de besøgende rundt i forskningens forunderlige verden. Programmet er netop blevet offentliggjort.

Få lavet en 3D-hovedscanning, oplev molekylær-gastronomiens mad-magi eller gå ombord på et moderne forskningsskib.

Det omfattende festivalprogram til den internationale videnskabsfestival ”Science in The City” er netop blevet offentliggjort. Programmet rummer hundredvis af tilbud fra 80 eventarrangører til gæsterne på den gratis festival, der finder sted i København den 21.-26. juni.

Se programmet på www.scienceinthecity.dk.

Forskere og studerende fra over 70 organisationer i 20 lande vil være med under festivalen og er dermed med til at gøre ”Science in the City” til en af årets største europæiske videnskabsbegivenheder, der henvender sig til nysgerrige sjæle i alle aldre.

”Science in the City” bliver et sprudlende mix af events, eksperimenter, kunst og forestillinger, hvor der bliver rig mulighed for at udforske alle afkroge af videnskabens univers. Festivalen organiseres af Styrelsen for Forskning og Innovation under Uddannelses- og Forskningsministeriet.

"Til Science in the City kan de besøgende møde danske og internationale forskere, der vil fortælle om videnskab på en måde, så alle kan være med. Festivalen giver et billede af, hvordan forskere herhjemme og i udlandet søger ny viden for at løse nogle af de store samfundsmæssige udfordringer, vi står overfor. For eksempel, hvordan forskning og ny teknologi kan afhjælpe klimaforandringer, og hvordan forskning i fødevareproduktion kan reducere spild og belastning af miljøet," siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Langt de fleste festivalaktiviteter vil foregå i Carlsberg Byen, det 160 år gamle Carlsberg bryggeris grund, der er under forvandling til et nyt, levende bykvarter. Men der vil også være aktiviteter på Amalie Kajen ved Amalienborg Slot, hvor der bliver en helt enestående mulighed for at gå ombord på fire forskningsskibe fra Danmark, Tyskland og Holland.

”Science in the City” finder sted sideløbende med Europas største tværfaglige videnskabsforum, EuroScience Open Forum 2014, der også kommer til at foregå i Carlsberg Byen.


Links:
www.scienceinthecity.dk.
www.esof2014.org
www.euroscience.org

For yderligere oplysninger, kontakt:
Science in the City

  • Manager Mette Seneca Jensen, tlf. 7231 8213, e-mail: msje@fi.dk
  • Pressemedarbejder Brian Martin Rasmussen, 22 12 02 40, brianmartinrasmussen@gmail.com