Trinvis overgang til nye mailadresser på Aarhus Universitet

Universitetsledelsen har den 31. marts besluttet en trinvis overgang til nye mailadresser på Aarhus Universitet, og AU IT er klar med den tekniske løsning som skal understøtte implementeringen.

Overgangen er planlagt til at foregå i fem trin - ét for hvert hovedområde + administrationen - på følgende datoer:

  • 13. maj, Administrationen
  • 26. maj, Arts
  • 3. juni, Health
  • 12. juni, BSS
  • 17. september, ST (overgangen sker først efter sommerferien, efter ST’s eget ønske)

Universitetsledelsen har besluttet at alle medarbejdere skal have en mailadresse, der afspejler AU’s organisering. Det har betydning for ca. 80% af medarbejderne, som skal skifte mailadresse.

Ingen mails vil gå tabt på grund af mailadresseskiftet. Når den nye mailadresse tages i brug, vil alle mails, der bliver sendt til den gamle mailadresse, automatisk blive videresendt til den nye på ubestemt tid.

De nye adresser
Formatet for de nye mailadresser er  mailnavn@(enhed.)au.dk

Mailnavnet (det foran @) er udskifteligt. Som udgangspunkt får man det samme mailnavn, som man har i dag, når den nye mailadresse tildeles. En undtagelse kan være hvis der er sammenfald med en anden medarbejder. Så vil den ene få foreslået et nyt mailnavn.

Det er muligt at ændre mailnavnet efterfølgende ved at logge på https://mit.au.dk og gå ind på menupunktet ”E-mailadresser”.

Valg af enhed (det efter @) i mailadressen er ikke et individuelt, men beror på en beslutning truffet på det enkelte hovedområde. Beslutningen gælder alle medarbejdere, der har deres primære tilknytning til enheden.

Se listen med de vedtagne enhedsforkortelser her: http://medarbejdere.au.dk/administration/it/mail-kalender-mailadresser/nye-mailadresser/mailenheder-og-enhedsforkortelser/

Hvis man som medarbejder allerede har en mailadresse med de nye enhedsforkortelser, vil den fortsætte uændret.

Alle nye medarbejdere vil fra d. 13. maj få oprettet mailadresser efter det nye format.

Find mere information om de nye mailadresser på www.au.dk/nymail

Har du spørgsmål omkring ovenstående kan du kontakte din lokale AU IT support. Find kontaktinformation på: http://au.dk/it .