Aarhus Universitet har, som offentlig myndighed, en abonnementsordning hos CPR for alle relevante personer med tilknytning til universitetet.
I CPR-registeret er man dels kendt med det officielle navn, der består af fornavn, mellemnavn og efternavn og dels med et såkaldt adresseringsnavn, der er på maksimalt 34 tegn. Det kan du fx se på sygesikringskortet. Hvis det officielle navn er på mindre end 34 tegn er der i udgangspunktet overensstemmelse mellem de to navne (du kan dog få udelukket uønskede elementer fra for- og mellemnavn). Hvis dit officielle navn er længere, vil efternavnet være det sidste element i adresseringsnavnet og der vil så blive medtaget noget fra fornavnet (evt. mellemnavnet).
Du kan ikke længere bevare dit pigenavn i adresseringsnavnet, men hvis man har fået det ind i adresseringsnavnet før 2006, bliver det stående.
Din adresse, som du meddeler til din kommunes borgerservice, bliver også automatisk modtaget af Aarhus Universitet.
Flere af de administrative systemer forudsætter at man har et CPR-nummer som identifikation. Hvis man er udlænding og ikke har sådan et, vil universitetet oprette et konstrueret CPR-nummer. Der er to modeller for denne proces:
Den første model har forrang for den anden, så hvis man har fået tildelt to midlertidige CPR-numre efter begge modeller, vil det blive rettet i STADS efter den første model.
Hvis men er oprettet med et konstrueret CPR-nummer og har fået et dansk CPR-nummer skal man så hurtigt som muligt give universitetet besked. Studerende skal bruge Change of CPR number, og andre skal henvende sig til administrationen på sit institut, som kan bestille en ændring gennem Stamkortet. Det vil typisk tage en dags tid at få skiftet CPR-nummer.
Du kan læse mere på www.cpr.dk, hvor du også kan få et registerudtræk ved brug af dit NemID.