Har aldrig haft modet til at flytte til Aarhus

5 skarpe til adm. direktør i AGF A/S Jacob Nielsen, der er en mand med både temperament og passion for Aarhus, men også en mand, der holder ved sine rødder i hjembyen Randers. Jacob Nielsen er cand. merc. i Marketing fra Handelshøjskolen i Aarhus 1997-2003.

Jacob Nielsen, adm. direktør AGF A/S, spurgte både sin mor og sin vejleder fra Handelshøjskoletiden om råd, da han tog jobbet i Randers FC, og da han skiftede til ærkerivalerne hos AGF i 2014. Begge gange frarådede de ham at tage jobbet. Jacobs mor havde håbet på, at sønnen fik en karriere hos Dansk Supermarked.


Hvad er dit bedste minde fra din studietid?  

RUS-ugen.

Hvem var din yndlingsunderviser?

Jeg kan simpelthen ikke huske, hvad de hed, men Eskild Lyngholm (erhvervsmand og tidl. lektor på Handelshøjskolen i Aarhus, nu Aarhus BSS, red.) var min vejleder på bacheloropgaven, og ham har jeg holdt lidt kontakt til siden. Han var god, fordi han i stort omfang brugte sine bestyrelseserfaringer i undervisningen.

Hvilket råd ville du ønske du havde fået, da du startede i dit første job?

Jeg har altid været privilegeret, idet mine chefer i både Randers FC og AGF har været en del ældre end mig og dermed kunne give mig mange gode råd med på vejen - også de lidt mere livskloge af slagsen. Specielt i starten, da jeg var i 20'erne, var det godt at have chefer, der var tålmodige, og som kunne acceptere mit temperament.

Ser du fortsat nogen fra din studietid?

Nej, det er desværre meget begrænset. Selvom jeg elsker Randers, så lavede jeg den ’fejl’, at jeg blev boende her i stedet for at flytte til Aarhus. Jeg har aldrig haft modet til at rive teltpælene op, men til gengæld har jeg mange venner, som jeg har haft siden teenage-årene.”

Hvad er du optaget af lige nu?

Den daglige trummerum. Den ene dag tager den anden, men jeg bruger også meget tid på det nye fodboldstadion (som er planlagt i det kommende rekreative område Kongelunden i Aarhus, som AGF m.fl. er i gang med at udvikle, red.)