Debat om oplysningstiden trak fulde huse

Stort fremmøde, da det første debatmøde om 1700-tallet og oplysningstiden mandag blev afholdt.

Mange var mødt op i Stakladen for at opleve debatten "Fra Goethe til Google - dumhed og dannelse i internettets tidsalder" med professor Niels Ole Finnemann og lektor Steen Nepper Larsen. Foto: Roar Lava Paaske

I forbindelse med Århundredets Festival om 1700-tallet har AU’s alumnemagasin AUgustus taget initiativ til en række debatter, der sætter fokus på, hvordan oplysningen og dens principper har det i dag.

Mandag den 12. marts blev den første af i alt tre debatter afholdt.  Under overskriften ”Fra Goethe til Google - dumhed og dannelse i internettets tidsalder” var det dannelsesbegrebet og de moderne medier, der var til debat.

En næsten fyldt Stakladen lyttede, grinede og spurgte løs, da professor Niels Ole Finnemann og lektor Steen Nepper Larsen gav deres bud på, hvordan de moderne medier både gør os dumme og dannede på nye måder.

Den næste debat afholdes tirsdag kl. 16.15 i Stakladen, hvor spørgsmålet ”Har Gud stemmeret? – hvad skal vi med religion i et moderne samfund?” er til debat. Professor ved teologi Svend Andersen indleder debatten sammen med journalist og teolog Iben Thranholm, og publikum er mere end velkommen til at blande sig.

Onsdag 14. marts afholdes den sidste debat, som handler om ”Kampen om Oplysningen – da der gik kulturkamp i oplysningen”. Her møder idehistoriker Mikkel Thorup journalist og debattør Klaus Rothstein.

 

Læs mere om debatterne

Se program for Århundredets festival