Forskningens Døgn var en stor succes

Navitas-bygningen på havnen summede af liv, da forskere fra Aarhus Universitet introducerede publikum for fremtidens teknologier til Forskningens Døgn.

Mange mennesker mødte op i Navitas-bygningen til Forskningens Døgn.
Jacob Sherson fortæller om det særlige computerspil, som skal hjælpe forskerne med at udvikle en kvantecomputer.
De besøgende på Forskningens Døgn fik fingrene i den nye teknologi.
Er den nye teknologi en hjælp eller en trussel? Det spørgsmål var omdrejningspunktet til Forskningens Døgn.

Omkring 1.200 mennesker blev klogere på fremtidens teknologier, da Aarhus Universitet afholdt Forskningens Døgn fredag d. 24. april 2015. De hørte speedforedrag om blandt andet nanoteknologi, 3D-printere og telemedicin, og de deltog i workshops og forsøg i foyerområdet – blandt andet kunne de spille et særligt computerspil, som hjælper forskerne med at udvikle fremtidens kvantecomputer. Mange benyttede også lejligheden til at få en rundvisning i Navitas, som Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet stillede til rådighed.

”Forskningens Døgn var rigtig godt besøgt, og både unge og ældre fyldte auditorierne og foyerområdet. De besøgende var velforberedte og havde sat krydser i det husstandsomdelte program, og forskerne mødte nysgerrige og spørgelystne mennesker,” fortæller Charlotte Boel, projektleder for Forskningens Døgn.

Som et nyt tiltag til Forskningens Døgn var erhvervsfolk og gymnasieelever indbudt om formiddagen til en særlig gennemgang af dagens tema: Fremtidens teknologier.

Se flere billeder fra Forskningens Døgn

Aarhus Universitet havde også Forskningens Døgn-arrangementer i Flakkebjerg og på forskningscentret i Foulum, som begge melder om velbesøgte arrangementer.