Kig ind i krokodille til Forskningens Døgn

Spy røg som en drage, undersøg grisehjerner, og bliv bedre til at finde meteoritter! Kom til Forskningens Døgn på Aarhus Universitet onsdag den 26. april og mød en lang række forskere, som kan gøre dig klogere på alt fra ukendte planeter til det inderste af en krokodille. Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Hvordan ser der ud inde i en krokodille? Professor i biologi Tobias Wang åbner for krokodillens mysterier til Forskningens Døgn på Aarhus Universitet. Foto: Ole Frank Nielsen
Bliv klogere på meteoritter til Forskningens Døgn. Foto: Ida Jensen

Har du nogensinde tænkt over, hvad dine sidste ord skal være? Om det kan være sundt at se gyserfilm? Hvorfor det egentlig er svært for os at spise mere plantebaseret? Eller hvordan der ser ud på andre planeter i Mælkevejen?

Det har forskere fra Aarhus Universitet tænkt over, og de er klar til at dele deres forskning med dig onsdag den 26. april kl. 14-18, hvor Aarhus Universitet holder Forskningens Døgn. Du kan møde forskerne tre steder:

  • I Stakladen står forskerne klar med udstillinger og eksperimenter, du selv kan deltage i. Du kan blandt andet undersøge grisehjerner for Parkinsons sygdom, se en forsker dissekere en krokodille og opleve det spektakulære Kemishow, som i år fejrer 25-års jubilæum.
     
  • I lokalerne omkring Stakladen holder forskerne korte foredrag, hvor de formidler deres forskning på nye, inspirerende måder og inddrager publikum. Bliv klogere på blandt andet integration, arbejdsdelingen på operationsstuen, og hvordan forskere indfanger ioner – elektrisk ladede atomer.
     
  • Endelig kan du møde forskerne på rundvisninger, hvor offentligheden normalt ikke har adgang: ved partikelacceleratoren ASTRID2, den unikke plantesamling i Herbariet og dyrestaldene på Biologi, hvor du kan møde slanger, frøer og fisk.  

Under arrangementet kan du købe mad og drikke i Stakladen og tage et hvil mellem sanseindtrykkene.

Se programmet for Forskningens Døgn den 26. april

Du kan bare møde op på dagen, men hvis du vil opdateres løbende, kan du tilmelde dig arrangementet.

Vær opmærksom på, at alle rundvisninger er booket.


Forskningens Døgn på AUH
Som en del af Forskningens Døgn på AU kan du fredag den 28. april kl. 13-17 komme og se den nye Forum-bygning på Aarhus Universitetshospital og høre forskeroplæg om sundhed, kost og klima. Læs mere om arrangementet på AUH


Forskningens Døgn på Steno Museet
Søndag den 23. april kl. 11-16 kan du desuden blive fritidsforsker for en dag på Steno Museet. Du kan blandt andet hjælpe forskerne ved at spille computerspil og medvirke til at samle data om danske søers vandkvalitet. Læs mere om arrangementet på Steno Museet


Forskningens Døgn
Forskningens Døgn er et landsdækkende initiativ igangsat af Uddannelses- og Forskningsministeriet. I år løber det af stablen i dagene 21.-28. april over hele landet. Læs mere på forsk.dk