Kom gratis på Science Museerne

Som ansat på Aarhus Universitet kan du året rundt besøge Steno Museet kvit og frit. Fra uge 43 og året ud gælder tilbuddet også på Planetariet.

Medarbejdere og studerende på Aarhus Universitet kan komme gratis på museum. Foto: Kasper Hornbæk og Science Museerne
Medarbejdere og studerende på Aarhus Universitet kan komme gratis på museum. Foto: Kasper Hornbæk og Science Museerne

’Kroppen som data’, ’Videnskab er lidenskab’ og ’Fuldmåneaften i Planetariet’. Lyder det som noget for dig? Som medarbejder på Aarhus Universitet får du gratis entré til Steno Museet og Planetariet, hvor du blandt andet kan opleve disse udstillinger.

Health-ansatte medvirker til ny udstilling

’Kroppen som data’ er en ny udstilling, som tre Health-ansatte fra forskningsprojektet ’Giv de unge ordet’ har bidraget til. I samarbejde med unge har de været med til at udvikle udstillingen, der sætter fokus på unges ”online-jeg”.

Selvom den primært henvender sig til unge i 7.-10. klasse, kan vi nok alle sammen lære noget af udstillingens formål, som er at få de besøgende til at forholde sig mere kritiske til deres ”online-jeg”, hvad de deler med andre, og hvem de deler data med.

“Vi sælger helt sikkert vores tid til tech-giganterne. Spørgsmålet er, om vi også sælger vores sjæl,” siger Carsten Obel, som er professor i mental børnesundhed ved Institut for Folkesundhed og projektansvarlig for forskningsprojektet ’Giv de unge ordet’.

Mens du altid kan besøge Steno Museet gratis som ansat på universitetet, så er tilbuddet til Planetariet ekstraordinært og løber året ud. Bemærk at uge 42 (efterårsferien) er undtaget i Planetariet.

Medbring dit personalekort for at få gratis entré.

Læs mere om Science Museerne