Kristian Thorn bliver ny stabschef i Universitetsledelsens Stab

Et enigt ansættelsesudvalg har valgt vicedirektør for AU Uddannelse, Kristian Thorn, som ny stabschef i Universitetsledelsens Stab. Kristian Thorn har et indgående kendskab til universitetets aktiviteter gennem chefposter på Aarhus Universitet inden for uddannelse, forskning, ph.d.-administration og det internationale område.

For mange er det et velkendt ansigt, der fra 1. november overtager stillingen som stabschef i Universitetsledelsens Stab på Aarhus Universitet. Kristian Thorn har arbejdet på universitetet siden 2009, hvor han først var international chef. Efterfølgende var han vicedirektør for forskningsstøtte, ph.d.-administration og internationalisering i knap 4 år, og siden 2014 har han været vicedirektør for AU Uddannelse. Tidligere har Kristian Thorn været ansat i det politiske sekretariat i Uddannelses- og Forskningsministeriets departement, arbejdet med videregående uddannelse og forskning i Verdensbanken og været ansat i Finansministeriet.

Det glæder rektor Brian Bech Nielsen, at Kristian Thorn kan se sig selv indtage en ny rolle på Aarhus Universitet som stabschef i Universitetsledelsens Stab:

”Kristian har gennem sine år på universitetet gang på gang vist en imponerende evne til at gå dygtigt og dybt ind i nye fagligheder og tage store, udfordrende opgaver på sig. Senest har han fx bidraget til at styre AU gennem de store corona-udfordringer på uddannelsesområdet. Det er bare et af mange eksempler. Jeg er meget glad for, at han kunne se sig selv tage denne nye opgave på sig som stabschef i Universitetsledelsens stab og ser meget frem til samarbejdet”.

Brian Bech Nielsen fremhæver, at det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Kristian Thorn på baggrund af et særdeles velkvalificeret ansøgerfelt.

”Jeg er sikker på, at vi får med Kristian Thorn ikke bare en virkelig dygtig leder af staben, men også en yderst erfaren og ferm strategisk ledelsesrådgiver”, siger Brian Bech Nielsen.

Kristian Thorn har gennem årene haft en stor berøringsflade med mange kolleger på universitetet og har takket være sine forskellige poster også opbygget et godt og bredt netværk uden for universitetet:

”Jeg glæder mig meget til ledelsesopgaven i Universitetsledelsens Stab og processerne omkring universitetsledelsen og bestyrelsen. Samarbejde står højt på min dagsorden både internt i AU’s samlede organisation og i forhold til eksterne interessenter. Der er brug for en stærk stemme fra universiteterne de kommende år – i forhold til universiteternes rammevilkår og de enorme udfordringer, samfundet står over for. Sammen med medarbejderne i Universitetsledelsens Stab ser jeg frem til at understøtte Aarhus Universitets samlede ledelse i den vigtige indsats.”

Universitetsdirektør Arnold Boon har konstitueret Frederik Langkjær som vicedirektør for AU Uddannelse.

Kristian Thorn træder ind i sin nye rolle mandag den 1. november. Han afløser Steen Harrit Jakobsen, som pr. 1. oktober er blevet vicedirektør for Økonomi på Aalborg Universitet.

Kontakt

Vicedirektør, pr. 1.11. stabschef på AU, Kristian Thorn
30 69 86 92 
kthorn@au.dk