Nu kan medarbejdere oplade el- og hybridbiler på AU

Som medarbejder eller gæst kan du nu oplade din el- eller hybridbil i et afgrænset tidsrum, når du parkerer på AU. I Aarhus er der etableret i alt 25 ladebåse fordelt på fem medarbejderparkeringsområder, og der er ladestandere på vej til flere lokationer. Læs mere om reglerne for opladning og parkering, og hvor ladestanderne er placeret, her.

Campus Aarhus har fået 25 nye ladebåse - med nye parkeringsregler - på medarbejderparkeringsområderne. Der er ladestandere på vej til AU's øvrige lokationer. Foto: Andrea Lif Benediksdóttir, AU foto.

Hvis du som medarbejder kører til og fra AU i din el- eller hybridbil, kan du nu fylde strøm på bilen til hjemturen, imens du er på arbejde. Bygningsstyrelsen, som ejer universitetets bygninger, har fået etableret i alt 25 ladebåse på fem medarbejder- og gæsteparkeringsområder i Aarhus.

Parkér i maks. fire timer eller til batteriet er fuldt opladt

For at flest mulige kan få gavn af opladningsmuligheden kan du kan du lade din el- og hybridbil på ladestanderne:

  • I maks. fire timer med gyldig p-skive
  • Til din bil er fuldt opladet (hvis det sker inden for fire timer)

Fra mandag-fredag i tidsrummet kl. 7.00 - 17.00 er pladserne reserveret til medarbejdere og gæster med en gyldig parkeringstilladelse til AU. I tidsrummet kl. 17.00 - 7.00 (samt lørdag, søndag og helligdage) er ladestanderne tilgængelige for alle el- og hybridbilister – også uden medarbejderparkeringstilladelse – på samme måde, som AU’s almindelige medarbejderparkeringspladser i dag må benyttes af alle uden for almindelig arbejdstid.

Fire-timers reglen gælder døgnet rundt i ladestanderbåsene, der er markeret med en rød kant på det sorte ParkZone-parkeringsskilt. Bilen skal være under opladning, mens den er parkeret i båsene ved ladestanderne.

De nye parkeringsregler for ladebåse træder i kraft fra og med 9. september 2024.

Læs mere om, hvordan du opretter en parkeringstilladelse og reglerne for medarbejderparkering på AU.

Få et overblik over ladestanderne på AU i Aarhus

De 25 nye ladebåse har en ladehastighed på 22 eller 11 kW. De er placeret på:

  • Tåsingegade 3 ved bygning 1447: 6 ladebåse
  • Fuglesangs Allé ved hovedindgangen ved bygning 2632: 3 ladebåse
  • Gustav Wieds Vej ved bygning 1590: 6 ladebåse
  • Dalgas Avenue 4 ved bygning 3410: 4 ladebåse
  • Trøjborgvej 82 ved Ringgaden: 6 ladebåse

I Universitetsparken er det ved at blive undersøgt, hvor evt. ladestandere kan placeres uden for det fredede område.

Det er Clever, der har vundet Bygningsstyrelsen udbud som ladeoperatør i Aarhus. Find priser på opladning, information om betalingsmetode etc. hos Clever

De grønne prikker med lyn viser ladestanderne på Tåsingegade, Fuglesangs Allé, Gustav Wieds Vej og Trøjborgvej. Der er ligeledes etableret 4 ladebåse på Dalgas Avenue. Klik på kortet for større format. 

Ladestandere på vej på hele AU

Medarbejderne i Aarhus er de første, der kan nyde godt af muligheden for at lade bilen op på universitetets område, men ikke de sidste. Der er planer om etablering af ladestandere på flere af AU’s adresser i hele landet. På AU Viborg har Norlys vundet Bygningsstyrelsens udbud som ladeoperatør og har etablere ladestandere. Nærmere information om, hvornår ladestanderne er klar til brug og regler for parkering, følger. Du kan orientere dig på operatørens hjemmeside.

Planerne for ladestandere i Herning, Emdrup, Flakkebjerg og Risø er endnu under afklaring.