Ny prodekan for uddannelse på Aarhus Universitet, Health

Professor Charlotte Ringsted bliver ny prodekan for uddannelse på det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet. Hun kommer fra en stilling som centerleder for forskning i medicinsk uddannelse på Toronto University. Hun tiltræder den 1. januar 2015.

Charlotte Ringsted har mangeårig erfaring med både forskning i og ledelse af sundhedsuddannelser.
Charlotte Ringsted har mangeårig erfaring med både forskning i og ledelse af sundhedsuddannelser.

Når Charlotte Ringsted tiltræder som prodekan på Aarhus Universitet i januar, er det en erfaren kvinde, der træder ind ad døren. Den 60-årige professor har 21 års erfaring med medicinsk uddannelse og har i mange sammenhænge været pioner på området. Hun overtager posten efter tidligere prodekan Berit Eika, som tiltrådte som prorektor på Aarhus Universitet i juni.

Charlotte Ringsted blev oprindeligt uddannet som læge på Odense Universitet i 1978, men skiftede spor i 1993 og har siden skabt sig en karriere inden for medicinsk pædagogik både som forsker og leder. Siden starten af 2013 har hun været leder af et af de internationalt mest anerkendte og største centre for forskning i uddannelse, The Wilson Centre for Research in Health Professions Education på Toronto University. Nu sætter hun kursen mod Aarhus Universitet, hvor hun skal arbejde med udviklingen af de sundhedsvidenskabelige uddannelser på universitetet.

”Udfordringen med uddannelse er, at den verden, vi uddanner de studerende til, ændrer sig, inden de er færdige. De studerende skal derfor have nogle kompetencer, så de kan forholde sig til og præge en foranderlig fremtid. Vi skal derfor hele tiden være visionære og se på, hvordan vi udvikler uddannelserne, så de studerende bliver klædt bedst muligt på,” fortæller Charlotte Ringsted og fortsætter:

”Jeg glæder mig meget til at lære Aarhus Universitet at kende og finde ud af, hvordan jeg bedst kan bidrage med det arbejde.”

Hun valgte Aarhus Universitet, da hun netop her fornemmer høje ambitioner på området og en lyst til at arbejde visionært.

En erfaren uddannelseskaptajn

Charlotte Ringsted har en mangeårig forskerkarriere i ind- og udland kombineret med bred erfaring med ledelse af sundhedsuddannelser. Udover en master i Health Professions Education fra Maastricht University samt en ph.d. fra samme sted, har hun bl.a. arbejdet tæt sammen med sundhedsinstitutioner, sundhedsprofessionsuddannelser og mange faggrupper inden for de sundhedsvidenskabelige uddannelser gennem sine forskellige jobs bl.a. som leder af Center for Klinisk Uddannelse på Københavns Universitet.

Sundhedsdekan Allan Flyvbjerg ser frem til at få Charlotte Ringsted med på holdet:

”Vi er superglade for, at vi har kunnet tiltrække en så stor kapacitet som Charlotte Ringsted til vores fakultet. Vi har generelt en meget høj kvalitet i vores sundhedsvidenskabelige uddannelser, men de skal hele tiden tilpasses det omgivende samfund og gøres bedre.  Herudover ønsker vi en endnu større grad af internationalisering af uddannelserne, og her er Charlottes internationale netværk og erfaring af stor betydning.”

Allan Flyvbjerg henviser også til, at der i disse år er et stigende fokus på universitetsuddannelsernes kvalitet og relevans samt krav fra ministeriet om, at de studerende skal hurtigere igennem deres studier.

”Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Charlotte Ringsted er den rigtige person til at styre os godt og sikkert igennem disse mange udfordringer,” siger Allan Flyvbjerg.


Fakta om Charlotte Ringsted

 • Director of The Wilson Centre, University Health Network (2013-2014)
 • Professor ved University of Toronto, Faculty of Medicine, Department of Anesthesia (2013-2014)
 • Adjungeret professor ved Maastricht University (2013)
 • Professor i medicinsk pædagogik, Københavns Universitet (2007-2013)
 • Leder af Center for Klinisk Uddannelse (CEKU), Københavns Universitet (2004-2013)
 • Adjungeret lektor ved Maastricht University (2001-2013)
 • Præ- og postgraduat lektor på Københavns Universitet (2004-2007)
 • Ph.d. fra Maastricht University (2004)
 • Leder af H:S Postgraduate Medicinske Institut (1997-2004)
 • Master of Health Professions Education fra Maastricht University (1997)
 • Direktionslæge på Rigshospitalet (1993-1997)
 • Speciallæge i anæstesiologi (1991)
 • Uddannet læge fra Odense Universitet (1978)

Se oversigt over Charlotte Ringsteds publikationer 


Yderligere oplysninger

Dekan Allan Flyvbjerg,
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 5177 9548
dean.health@au.dk