Ny vicedirektør med bred uddannelseserfaring

Anna Bak Maigaard tiltræder 1. februar som ny vicedirektør for AU Uddannelse. Hun har arbejdet med uddannelsesområdet siden 2005 og har erfaring fra tre fakulteter.

Det er ikke nogen overdrivelse at sige, at den kommende vicedirektør for AU Uddannelse kender sit stofområde til fingerspidserne.

Faktisk har den 43-årige Anna Bak Maigaard beskæftiget sig med uddannelse, siden hun selv blev færdiguddannet på medievidenskab i 2005: Først som fuldmægtig på det daværende Humanistiske Fakultet, hvor hun senere blev uddannelseschef. Dernæst som rådgiver i dekanatet på Science and Technology. Og siden 2016 som uddannelseschef på Health.

”Det er et stort aktiv og et stort privilegium at have erfaring fra tre fakulteter. Jeg har lært en masse dygtige, engagerede mennesker at kende i AU’s uddannelsesorganisation – og jeg har fået et stort indblik i de faglige miljøer, og i de mange forskellige uddannelsestraditioner og -formater, som findes på AU. Det er dem, vi skal understøtte, og det ser jeg frem til at bidrage til”, siger Anna Bak Maigaard.

Samarbejde er nødvendigt

Hun peger netop på samarbejdet med fakulteternes fagmiljøer som noget af det helt centrale for uddannelsesområdet:

”Kompleksiteten er så høj, at et stærkt samarbejde er den eneste vej frem. Vi skal grundlæggende fastholde en fælles kurs på tværs af AU, men der skal være respekt for, at man lokalt har forskellige behov. Der tror jeg, at min faglige ballast giver et godt afsæt til at sikre den nødvendige balance”.

Universitetsdirektør Arnold Boon, som stod i spidsen for ansættelsesudvalget, er helt enig:

”En vicedirektørstilling kræver både ledelsesevner, samarbejdsvilje og dyb indsigt i stofområdet. Anna har igennem mange år bevist, at hun besidder alle tre ting i rigt mål.  Samtidig har hun udvist en stor appetit på hele tiden at lære mere – både om sit fagstof og om de mennesker, hun arbejder sammen med. Derfor var det også et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på hende”, siger universitetsdirektør Arnold Boon.

Digitalisering er en konstant

Direktøren har sammen med de øvrige administrative ledere i LEA brugt meget af sin tid på at udvikle den digitale understøttelse af AU’s administration. Den opgave kommer også til at fylde meget for den kommende vicedirektør – som den i øvrigt har gjort løbende i hendes karriere:

”Jeg har været med til store og små reorganiseringer, ændringer i de økonomiske rammevilkår og implementering af forskellige reformer. Men digitaliseringen har været en konstant hele vejen igennem. Aktuelt står vi over for et meget omfattende skifte fra STADS til et nyt system, hvilket er en stor opgave i sig selv. Men mit fokus er grundlæggende på at sikre, at AU’s studerende og medarbejdere oplever vores digitale setup som et sammenhængende system, der understøtter deres faglighed”.

Flere gåture ved Frederikshus

Privat er Anna Bak Maigaard gift og har tre børn. Og omgivelserne i Mårslet bliver flittigt brugt til vandreture, cykelture og vinterbadning:

”Jeg holder generelt meget af at være i bevægelse og være udendørs. Og det sniger sig af og til også ind i mit arbejdsliv. Så jeg vil ikke afvise, at mine nye kolleger i Frederikshus måske bliver trukket med på en walk and talk i ny og næ”, griner hun.

Anna Bak Maigaard tiltræder som ny vicedirektør 1.februar 2022.

”Jeg ser frem til samarbejdet med Anna om at videreudvikle AU’s administration. Samtidig vil jeg også takke Frederik Langkjær, der blev kastet ind som konstitueret vicedirektør med kort varsel, og han har gjort et meget stort stykke arbejde. Der har været særligt travlt på grund af coronasmitten og de mange ekstra foranstaltninger, det har ført med sig, og jeg vil gerne takke ham for at have løftet de opgaver med sikker hånd”, siger Arnold Boon.