Ph.d.-studerende stod i kø for at tale med virksomheder

Få indsigt i, hvilke kompetencer og egenskaber arbejdsgivere er på udkig efter, og lær at præsentere dig selv og dine evner som forsker for fremtidige arbejdsgivere. Det var de to centrale temaer, da AU Career PhD tirsdag d. 18. november 2014 afholdte arrangementet The Employability Edge: bringing researchers and employers together.

Foto: Maria Randima

Ph.d.-studerende stod i kø for at snakke med de forskellige virksomheder til

AU Career’s arrangement ”The Employability Edge”, som er det første større arrangement hvor ph.d.’er fra hele universitetet kunne møde repræsentanter fra erhvervslivet. De 60 deltagerpladser var hurtigt blevet fyldt op, og derfor åbnede man yderligere 10 pladser. Dertil var der 9 på venteliste.

"For mig som ph.d.-studerende har arrangementet en stor betydning, da det giver mig mulighed for at komme i kontakt med private virksomheder. Det kan give mig en fordel, når jeg engang bliver færdig," fortæller Iulia Kolesnicov, som læser Business Communication.

Redskaber, der er guld værd

Om formiddagen blev der afholdt workshop og oplæg af 4 alumner for de ph.d.-studerende. Arrangementet er lavet i samarbejdet med Vitae, en engelsk organisation med fokus på researcher development. Vitae stod om formiddagen for at afholde workshop med blandt andet fokus på at forbedre de studerendes employability.  

"Jeg syntes, at det har været helt vildt interessant at lære, hvordan man sælger sig selv på den bedst mulige måde. For mig er det første gang, at jeg skal ud og sælge mig selv til en virksomhed, så bare det at få nogle redskaber til det, er guld værd," fortæller Thomas N. Jensen, som er ph.d.-studerende på iNano.

”Meet the Talent”

Om eftermiddagen havde de studerende mulighed for at tale og udveksle kontaktoplysninger med de forskellige virksomheder. Novo Nordisk, Vestas, DNA Technology og Arla var blandt de virksomheder, der mødte op for at tale med de ph.d.-studerende.

"Med det område vi har fokus på, er det på længere sigt nødvendigt med produktspecialister, som kan arbejde sammen med vores kunder. Så derfor er arrangementet i dag en rigtig god mulighed for møde nogle af de kandidater, som vi har brug for i fremtiden," fortæller Jakob Karaffa, Director of Operations ved DNA Technology A/S.

Ikke det sidste arrangement

”Vi regner bestemt med at lave et lignende arrangement næste år med forhåbentligt endnu flere virksomheder og også gerne flere ph.d. studerende,” udtaler Vibeke Broe, karrierekonsulent hos AU Career PhD, på baggrund af de positive tilbagemeldinger, som arrangementet har fået.

 

Du kan læse mere om AU Career PhD’s arrangementer og services her.