Studenterhuset afholder 50-års jubilæum – kom og vær med

I år er det 50 år siden at studenterorganisationerne ved Aarhus Universitet slog dørene op for Studenterhuset. Husets beboere inviterer i den anledning indenfor til en festlig dag med god mad, historiske tilbageblik og jubilæumsfest

Den 10. oktober 1964 klippede Hendes Kongelige Højhed, dengang Kronprinsesse, Dronning Magrethe indvielsessnoren over og erklærede Studenterhuset åbent. Endelig, efter mange års hård planlægning og indsamling, stod huset færdigt. I anledning af det runde jubilæum inviterer husets beboere d. 10. oktober 2014 alle interesserede indenfor til en festlig dag. Der bydes på gratis morgenmad, historisk oplæg og åbent hus, fredagsbar og debatarrangement i Stakladen og til slut en jubilæumsfest.

Et hus bygget på vilje og handlekraft
Studenterhuset blev ikke bygget på en dag. Faktisk gik der 34 år fra idéen opstod til husets åbning. Studenterforeningen i Aarhus havde allerede i 1930 planer om, at et nyt studenterhus skulle opføres i Aarhus, men at opføre et studenterhus var ikke gratis. Gennem mange år holdt viljestærke studerende fast ved planerne, og med stor handlekraft formåede de endelig at skrabe den million kroner sammen, det kostede at starte byggeriet. Siden har Studenterhuset stået som omdrejningspunkt for mange engagerede  og handlekraftige studerende, hvilket også skal hyldes på jubilæumsdagen.  

En dag med tilbageblik
Husets beboere lukker dørene op og inviterer alle interesserede indenfor. Det vil blive en dag præget af tilbageblik på de sidste 50 år.  Først vil der være gratis morgenmad med velkomst og jazz. Herefter åbent hus hos husets beboere og oplæg om husets historie, senere vil der i være et debatarrangement, der i Studenterhusets ånd drejer sig om engagement hos studerende.

En historisk fest
Selve jubilæumsaftenen indledes med varm mad, hvor temaet er 1964. Også selve jubilæumsfesten har et historisk tema, hvor der gennem musikken lyttes tilbage på den musik, der er blevet spillet til Studenterhusets fester gennem årene. Jørgen de Mylius lægger ud med at spille de bands og toner, der i 60’erne og 70’erne gjorde Stakladen til et af de mest populære mødesteder for studerende i Aarhus. Derefter skruer Dan Rachlin op for 80’er disco og 90’er pop. Til sidst slutter Le Gammeltoft af med at spille nyere musik fra det 21. århundrede.

Tilmelding
Alle er velkomne til jubilæumsdagen.

Læs mere om program og tilmelding her