Nyt fra dit lokale arbejdsmiljøudvalg

Dit lokale arbejdsmiljøudvalg melder nyt om efterårets arbejdsmiljøindsatser i ACA.

Arbejdsmiljørepræsentanter- og ledere besøger afdelinger

Efter en veloverstået både sommerferie og studiestart er vi nu tilbage til hverdagen og dermed også til vores arbejde for og med det gode arbejdsmiljø i ACA.

I løbet af september kan langt de fleste afdelinger se frem til et lille besøg fra afdelingens lokale arbejdsmiljørepræsentant samt arbejdsmiljøleder. Her vil der bl.a. være mulighed for at høre mere om arbejdsmiljøudvalgets arbejde og fokusområder, ligesom arbejdsmiljørepræsentant- og leder vil være optaget af at tage temperaturen på såvel det fysiske og psykiske arbejdsmiljø lokalt. Vi håber, I vil tage godt imod os derude.

 

Tilbud om individuel rådgivning af ergoterapeut til kontoransatte

I løbet af efteråret zoomer vi ind på vores fysiske arbejdsmiljø. Alle kontoransatte i ACA vil få et tilbud om individuel rådgivning af en ergoterapeut. Måske trænger bord og stol til at blive indstillet på ny, måske er der særlige opmærksomhedspunkter i vekselvirkningen mellem distancearbejdsdage og campusarbejdsdage, der er vigtige at få øje på, eller måske er der andre indstillinger og/eller metoder, der kan gavne vores fysiske velbefindende på arbejdspladsen. Vi har allerede haft stor succes med et lignende set up i vores rengøringsafdelinger, og nu er turen således kommet til kontorområdet.

Vi ser frem til besøget og vender tilbage med mere information.

 

Arbejdsmiljøfolder

Inden længe vil der ligeledes kunne findes en arbejdsmiljøfolder i frokoststuer og udvalgte mødelokaler i ACA. Med denne håber vi at opnå en øget synlighed og bedre mulighed for at kontakte os, hvis/når behovet opstår. Kun sammen kan vi arbejde for og med det gode arbejdsmiljø.

 

Arbejdstilsynsbesøg i vente i Tåsingegade

Slutteligt er det værd at nævne, at Arbejdstilsynet har varslet om besøg i Tåsingegade i perioden fra juli 2021 til juli 2022. Bygningerne i Tåsingegade, hvor bl.a. ACA har kontorer, er ligesom fire andre områder på universitetet blevet udtaget til tilsyn. Således venter vi i spænding og ser frem til at skulle fortælle om vores arbejdsmiljøarbejde i ACA. Vi håber, også I er klar til et sådant besøg – måske vejen bliver lagt forbi dit kontor. Ved spørgsmål og/eller tvivl omkring det kommende besøg, kontakt da din arbejdsmiljørepræsentant og/eller din lokale leder. Læs eventuelt mere om Arbejdstilsynsbesøg her.