En hyggelig aften med molekylær gastronomi til en helt fantastisk pris

Onsdag den 8. november vil Eva Blok Sillesen og Karl Anker Jørgensen gøre os klogere på den molekylær gastronomis forunderlige verden, mens Eva tryller en lækker menu med vin frem til os i Kemisk Kantine.

05.09.2017 | Henrik Friis Bach

Dato ons 08 nov
Tid 17:00 20:00
Sted Kemisk Kantine, Langelandsgade 140, 8000 Aarhus C

Wikipedia beskriver molekylær gastronomi på følgende måde:

Molekylær gastronomi er den videnskabelige forskning i gastronomiens mangfoldigheder samt afdækning af nye praktisk realiserbare muligheder for tilberedning af et lækkert måltid mad.

Molekylær gastronomi udforsker de kemiske processer, der er tilknyttet tilberedning af maden, ud fra de videnskabelige forudsætninger. Og viser at udvælgelsen, tilberedningen og oplevelsen af et måltid er som ethvert andet eksperiment.

Den molekylære gastronomi fokuserer på gastronomiens mindste dele og på de mange delprocesser, som tilberedning, servering og konsumering af et måltid omfatter:

  • Tilberedning – hvorledes ændrer maden karakter og smag under tilberedning?
  • Sansepåvirkning – hvordan opfatter vi smag, lugt og udseende?
  • Hjernens fortolkning – hvorledes fortolkes vore sansepåvirkninger?
  • Gastronomisk innovation – anvendelse af kemisk viden til udvikling af nye retter og metoder til tilberedning

Alt det vil Karl Anker gøre os en hel del klogere på, mens Eva tryller en lækker menu med vin frem til os i Kemisk Kantine. Det bliver med garanti en oplevelse for både hjernen og ganen. Der vil blive serveret retter, man ikke i sin vildeste fantasi har drømt om!

Så tøv ikke og meld dig til, mens der endnu er pladser.

Tid: Onsdag den 8. november kl. 17
Sted: Kemisk Kantine, Langelandsgade 140, 8000 Aarhus C
Pris: 100 kr. for medlemmer, 450 kr. for ledsagere
Tilmeldingsfrist: den 25. oktober

Tilmelding: https://auws.au.dk/En_aften_med_molekylaer_gastronomi

 

 

Aarhus BSS
1396486 / i40