Søg hjælp i Studiecenteret

Sådan lyder beskeden til de studerende på Arts, der er blevet ramt af studieadministrative fejl. Studiecenter Arts tager imod og forsøger at rette op på fejlene.

Studiecenter Arts

Det har været en hård vinter for både studerende og medarbejdere på Arts. Det ny studieadministrative system (STADS) har startproblemer, og ikke alle studerende er automatisk blevet tilmeldt eksamen, når de tilmeldte sig fag. Det er faldet sammen med problemer med inddatering af karakterer og udskrift af eksamensbeviser.

Uddannelseschef Anna Bak Maigaard beklager, at de studerende og medarbejderne har været så hårdt ramt af fejl på systemerne. Mange er fejl er nu rettet, men STADS driller stadig, og vil nok gøre det en tid endnu.

Eksamenstilmelding i Studiecentret

En stor gruppe studerende oplever i øjeblikket, at de ikke automatisk er tilmeldt sommereksamen. Alle studerende ved Arts i Emdrup er blevet tilmeldt eksamen.

- Det er rigtigt ærgerligt, og det rammer mange. Vi har derfor nedsat en arbejdsgruppe i Studiecentret, som tager imod de ramte studerende og får rettet op på fejlene med det samme, siger Anna Bak Maigaard.

Det vil være muligt at få hjælp til eksamenstilmelding i hele tilmeldingsperioden fra den 1. til den 15. marts.

- Det er meget beklageligt, men der er simpelthen en række studerende, der giver fejl i STADS. Vi har sendt instruks ud til de studerende gennem alle kommunikationskanaler, og jeg håber, vi således alligevel får alle eksamenstilmeldinger i hus, siger Anna Bak Maigaard.

Nye problemer med sommereksamen

Uddannelseschefen kan ikke love, at næste eksamenstermin bliver problemfri. Universitetsledelsen har netop bevilget penge til at intensivere implementeringen af STADS, og det vil betyde færre fejl fremover.

- Men der er tale om et stort, komplekst system og mange nye arbejdsgange, så vi får fortsat brug for medarbejdernes og de studerendes tålmodighed, appellerer Anna Bak Maigaard.

Dobbelt inddatering af karakterer

For medarbejderne har det især været STADS VIP, der har drillet. Det har i mange tilfælde været nødvendigt at indtaste eksamenskaraktererne flere gange, før de blev registreret i systemet. Det har betydet, at underviserne efter eksamen har skullet bruge ekstra tid på indtastning.

- Det er naturligvis irriterende at skulle i gang igen, når man nu troede, at alt var afsluttet. Men jeg er glad for, at vi kun har oplevet medarbejdernes kritik i en god og konstruktiv tone, slutter Anna Bak Maigaard.

Anna Bak Maigaard
Uddannelseschef på Arts