Aarhus BSS’ nye website er gået i luften

Mandag den 25. januar er det nye bss.au.dk gået i luften. Se det nye website her og få en kort forklaring på de vigtigste forbedringer.

Den nye forside på bss.au.dk
Den tidligere forside på bss.au.dk

Aarhus BSS har fået et nyt website. Lanceringen af den nye hjemmeside på bss.au.dk er endnu et skridt i udmøntningen af den profileringsstrategi, som universitetsledelsen vedtog i 2015, og som har til formål at øge synligheden af Aarhus BSS.

Den nye side er opbygget med udgangspunkt i tre ting:

  1. en stor analyse af, hvad de besøgende på AU’s hjemmesider rent faktisk kommer efter
  2. et digitalt koncept for Aarhus BSS’ eksterne web
  3. Aarhus BSS’ profileringsstrategi

Websitet er designet efter Aarhus BSS’ visuelle profil, og udviklet i et samarbejde mellem AU IT, Web og digitale medier og Aarhus BSS’ egne digitale specialister. Projektet er forankret i fakultetsledelsen og godkendt af universitetsledelsen. Derudover har styregruppe og arbejdsgruppe været med til at kvalificere projektets målsætninger. Hjemmesiden vil fremadrettet blive testet og videreudviklet, efter det er gået i luften, da projektet har arbejdet med en meget kort deadline. 

Her er de fem vigtigste forbedringer:

1. Hvad kommer brugerne efter?
En stor analyse har vist, hvad de eksternt besøgende (folk udenfor AU) rent faktisk kommer efter på au.dk (se hele analysen under artiklen). Det handler bl.a. om at finde en uddannelse, få vejledning eller finde personer, institutter, bygninger osv. Disse elementer er derfor i fokus på den nye hjemmeside. Nyheder får en mindre fremtrædende plads på siden, da de i stigende grad formidles via sociale medier.

2. Siden fungerer også på mobil og tablet
Det nye website er lavet fuldt responsivt, hvilket vil sige, at det fungerer og ser godt ud på alle skærmstørrelser. Fra smartphone og tablet til biograflærreder (hvor det dog formentlig ikke vises så tit).

3. Alle aktiviteter på Aarhus BSS er samlet
Indtil nu har siderne for ph.d., efteruddannelse, alumner, karrierecenter med mere ikke været en del af bss.au.dk. Det har i praksis betydet, at brugerne er blevet kastet frem og tilbage mellem hjemmesider med forskellige navne, logoer og domæner. Det er slut nu – i hvert fald hvad angår ovennævnte sider. En ny topnavigation leder nemt folk hen til de ting, de efterspørger.

4. AU har nu også visuelt en samlet business school
Det nye website skaber en professionel ramme om Aarhus BSS, som markerer og styrker indtrykket af en samlet business school under Aarhus Universitet. Det har bl.a. været et krav fra akkrediteringsinstitutionerne, at Aarhus BSS visuelt på web og i alt andet materiale udadtil skulle fremstå mere som en samlet business school.

5. Mindre og bedre indhold giver hurtigere website
Som en del af projektet bliver der løbende ryddet op på alle Aarhus BSS’ mange tusinde sider. Sider slettes og sammenlægges, tekster strammes op og unødigt indhold, der har akkumuleret sig over årene får en overhaling. I en lignende øvelse på medarbejdere.au.dk kunne man mindske antallet af sider med 70 %, uden at det efterspurgte indhold gik tabt. Så voldsomt bliver det nok ikke på bss.au.dk, men pointen er den samme: færre og bedre sider giver bedre overblik og mindre spildtid for alle, som besøger vores sider.

FAKTA: Det leder eksterne interessenter efter på au.dk

  1. Find en ansat på AU
  2. Find websider for fakulteter, institutter, centre
  3. Forskning inden for et specifikt emne
  4. Kontakt enheder på AU
  5. Find en forsker/ekspert på AU
  6. Ledige stillinger på AU
  7. Læs om den nyeste forskning på AU
  8. Nyheder fra AU
  9. Oversigt over hjemmesiden
  10. Find en bygning, et lokale eller se et kort over AU

FAKTA: Det leder kommende studerende efter på au.dk

  1. Oversigt over bacheloruddannelser
  2. Optagelse på en uddannelse
  3. Adgangskrav til uddannelser på AU
  4. Uddannelsernes opbygning
  5. Studiestart, informationer
  6. Oversigt over kandidatuddannelser
  7. Job- og karriereinformation
  8. Ansøgningsfrister til uddannelser
  9. Studiemiljøet på AU
  10. Undervisningen på AU

Spørgsmål om det nye website kan stilles til:

Projektleder Rune Gamborg Ørum
Mail: runegamborg@au.dk