Arbejder du på Windows-computer? Så skal den opgraderes til Windows 11 eller skiftes ud

Microsoft har varslet, at styresystemet Windows 10 udfases. Det betyder, at ca. 8.000 medarbejdercomputere på AU skal opgraderes til Windows 11. Yderligere 3.700 computere skal skiftes ud, da de er så gamle, at de ikke kan køre Windows 11.

Din computer er måske ikke helt så gammel som denne, men måske skal den skiftes alligevel, hvis den ikke kan opgraderes til Windows 11. Foto: Colourbox

Udtjent og forældet. Det er dommen, som Microsoft har fældet over sit eget styresystem Windows 10. Det afløses af Windows 11, som ifølge Microsoft selv er nemmere at bruge, har hurtigere ydeevne og højere sikkerhed. 

Stikket til Windows 10 bliver ifølge Microsoft endeligt trukket i oktober 2025, og selvom der er et godt stykke tid til, tages de første skridt allerede nu. For på AU skal ca. 8.000 medarbejdercomputere opgraderes til Windows 11.  

Fakulteternes it-support planlægger individuelt, hvornår medarbejderne bliver kontaktet i forhold til udskiftning eller opgradering af deres maskiner. Men Windows 11 er lanceret, og derfor kan du allerede nu opgradere dit styresystem. Det kan du gøre på Microsofts hjemmeside. Her findes også en kort vejledning til opgraderingen. 

Du kan også vælge at vente til du en mail fra it-supporten med information om, hvordan du skal gøre.  

Du kan godt arbejde på computeren mens det nye styresystem installeres, men det er muligvis nødvendigt at genstarte undervejs. 

Gamle computere skal skiftes ud 

Sker der ikke noget på din maskine, når du forsøger at opgradere til Windows 11, er det formentlig, fordi din computer er en af de ca. 3.700, der er for gamle til at køre Windows 11.  

Skal din maskine skiftes, får du en mail med nærmere information om, hvordan du gør. Din leder får også besked om, hvilke maskiner der skal skiftes. Aftal derfor med din nærmeste leder, hvornår din computer skal skiftes. 

Videoguides til Windows 11 

Vil du vide mere om Windows 11, så besøg Microsofts hjemmeside, hvor du finder vejledninger til ændringer og nye funktioner samt videoer med demonstrationer af, hvordan styresystemet fungerer. 

Har du spørgsmål om, hvad der skal ske med din computer, kan du kontakte din lokale it-support