AU-forskere får glæde af AUFF-millioner

Aarhus Universitets Forskningsfond har i løbet af 2022 uddelt ca. 145 mio. kr., som er kommet forskning på Aarhus Universitet til gavn i form af bevillinger, priser og donationer. Senest NOVA-bevillingerne her i december.

AU’s store bevillingsgiver, Aarhus Universitets Forskningsfond, har gjort regnebrættet for 2022 op. I alt har fonden uddelt for ca. 145 mio. kr. til forskningsaktiviteter, -projekter og -priser på Aarhus Universitet. Den største andel – 61 mio. kr. – er AUFF NOVA-bevillinger, som gives til dristige og nytænkende projekter, der har svært ved at tiltrække finansiering andre steder fra.

AUFF har uddelt 29,5 mio. kr. i Recruiting Grants, som tages i brug i forhandlingssituationer, hvor et tilbud om startmidler bidrager til at rekruttere en særlig attraktiv kandidat.

Endelig tildelte AUFF 10 mio. kr. i en ekstraordinær bevilling til AIAS til etablering af AUFF-Ukraine research fellowships.

Aarhus Universitets Forskningsfond har offentliggjort det kommende års budget for uddelinger. Få et overblik over virkemidlerne i 2023 her – og bliv inspireret til, hvad du selv kan søge.