Brug din lokale arbejdsmiljørepræsentant

Aarhus Universitet har netop afsluttet valget til arbejdsmiljøorganisationen, og de valgte repræsentanter er nu klar til at trække i arbejdstøjet. Men hvad kan du bruge din arbejdsmiljørepræsentant til?

Observerer du noget, du mener, der skal tages hånd om i din enhed, så tag fat i din lokale arbejdsmiljørepræsentant. Foto: Colourbox

Din lokale arbejdsmiljørepræsentant er med til at skabe rammerne for et godt arbejdsmiljø i din enhed – i samarbejde med dig, dine kollegaer og ledelsen.

Selvom din arbejdsmiljørepræsentant er meget opmærksom på, hvis noget omkring arbejdsmiljøet i din enhed er uhensigtsmæssigt, så er arbejdsmiljørepræsentanten også meget afhængig af dine input som medarbejder. Observerer du noget, du mener, der skal tages hånd om i din enhed, så tag fat i din arbejdsmiljørepræsentant, fx:

  • En hård omgangstone
  • Krænkende adfærd
  • Forhold, der kan udløse stress
  • Støjgener, fx i forbindelse med storrumskontor
  • Dårligt indeklima, fx problemer med ventilation eller træk
  • Uhensigtsmæssigheder ifm. placering af hjertestarter, nødudgange, nødberedskab mv.

Arbejdsmiljørepræsentanten kan bære relevante problemer frem for den lokale leder, og i tæt dialog vil de sammen sætte skub i projekter og indsatser, der styrker det lokale arbejdsmiljø.

Din lokale arbejdsmiljørepræsentant bidrager også til udviklingen af din enhed generelt – fx ved at deltage i det lokale APV-arbejde samt analysere og forebygge arbejdsulykker.

Find din lokale arbejdsmiljørepræsentant og læs om AU’s arbejdsmiljøorganisation.

Læs også