Circle U. udvider med Wien og Pisa

Universiteterne i Wien og Pisa indtræder i Circle U. fra nytår. Dermed kommer den europæiske universitetsalliance op på ni medlemmer.

Circle U.-alliancen udvider med to nye medlemmer fra 1.januar 2022.

Der er godt nyt for medarbejdere og studerende med forkærlighed for stærke universiteter grundlagt i 1300-tallet.

Fra nytår indtræder Università di Pisa og Universität Wien nemlig i den europæiske Circle U.-alliance, som AU også er en del af. Dermed bliver der lettere adgang til udveksling og fagligt samarbejde med de to universiteter, som begge har flere Nobelpriser i bagkataloget.

”Det har været afgørende for os at udvide med partnere, som er attraktive for vores studerende og medarbejdere, og som kan styrke og supplere Circle U. Derfor er det fremragende, at universiteterne i Wien og Pisa har sluttet sig til os, og jeg håber, at AU-befolkningen også kan se perspektiverne”, fortæller prorektor Berit Eika, der er formand for Circle U’s Management Board.

Flere muligheder for studerende og medarbejdere

Circle U. består i forvejen af universiteter i Oslo, London, Beograd, Paris, Berlin, Louvain og altså Aarhus, og selvom alliancen stadig er ung, så begynder man alligevel at kunne se konturerne af samarbejdet, mener Berit Eika:

”Der er stadig et stykke vej, før vi når slutmålet om at have et slags integreret, europæisk universitet med høj mobilitet blandt studerende og ansatte. Vi skal gerne have skabt en masse menneskelige kontakter, og den slags tager tid. Men aftalerne om udveksling er begyndt at falde på plads, og efterhånden som vores academic chairs kommer ind i arbejdet, begynder de første konkrete forsknings- og innovationsaktiviteter også at opstå”.

En halv million studerende

Med tilføjelsen af de to nye partnere omfatter Circle U-alliancen nu næsten en halv million studerende og 65.000 medarbejdere. De skal i de kommende år lære hinanden bedre at kende – med afsæt i en fælles ambition om at styrke forskning, uddannelse og innovation i Europa. Det skal ske inden for Circle U’s tre primære faglige indsatsområder, som er klima, global sundhed og demokrati.

Partnerne i alliancen er – foruden AU:

  • Humboldt-Universitetet,
  • King’s College London,
  • Université de Paris,
  • Universitetet i Beograd,
  • Universitetet i belgiske Louvain,
  • Universitetet i Oslo

…og altså fra nytår Università di Pisa og Universität Wien.