Kvote 1: Stor interesse for Aarhus Universitet

11.234 ansøgere har i år en uddannelse fra Aarhus Universitet øverst på ønskelisten. Det er 6 % flere end sidste år. Stigningen ses især på fakulteterne Aarhus BSS og Technical Sciences, hvor særligt den nye dyrlægeuddannelse i Viborg kommer godt fra start.

Grise i stald sammen med to studerende ved et skrivebord i Viborg
Foto: Nicolai Hildebrand

I dag kl. 12 var det sidste chance for at søge ind på landets videregående uddannelser, og i år har 11.234 ansøgere valgt en uddannelse på Aarhus Universitet som deres førsteprioritet. Det er 6 % flere end sidste år. Universitetet har modtaget i alt 29.355 ansøgninger ifølge de foreløbige tal.

Den største stigning ses på Technical Sciences, som har fået i alt 33 % flere førsteprioritetsansøgninger end sidste år. Den store fremgang er hovedsageligt drevet af den nye dyrlægeuddannelse (veterinærmedicin) på AU’s nye campus i Viborg.

På Aarhus BSS har man modtaget 8 % flere førsteprioritetsansøgninger sammenlignet med 2023, og her er det særligt de erhvervsøkonomiske uddannelser og psykologi, der er gået frem. På de tre øvrige fakulteter Arts, Health og Natural Sciences oplever man samlet set en lille tilbagegang i førsteprioritetsansøgninger. På Natural Sciences er der dog en lille stigning i det samlede ansøgertal.

Prorektor Berit Eika glæder sig over, at så mange ansøgere ønsker at uddanne sig på Aarhus Universitet:

”Det er et stort skulderklap til vores uddannelser og det studiemiljø, vi tilbyder vores studerende, at så mange gerne vil være en del af Aarhus Universitet på tværs af vores fagmiljøer. Og så glæder det mig meget, at vores nye uddannelsestilbud i AU Viborg ser ud til at komme så godt fra start. Jeg ved, at man på alle niveauer er klar og glæder sig til at byde de mange nye studerende velkommen på Campus i Viborg.”  

Alle ansøgere får besked på, om de er optaget, den 26. juli.

Bemærk: Nyheden er baseret på de foreløbige ansøgningstal.

Fakta om ansøgertal til bacheloruddannelser 2024:

  • OPDATERET: SE DE ENDELIGE ANSØGERTAL (indsat den 8. juli)
  • Antal førsteprioritetsansøgninger, hele AU: 11.234 (6 % flere end i 2023)
  • Antal ansøgninger i alt, hele AU: 29.355 (4 % flere end i 2023)

Fakulteterne

  • Arts: 2.308 førsteprioritetsansøgninger (2 % færre end i 2023)
  • Aarhus BSS: 4.539 førsteprioritetsansøgninger (8 % flere end i 2023)
  • Health: 1.959 førsteprioritetsansøgninger (1 % færre end i 2023)
  • Natural Sciences: 826 førsteprioritetsansøgninger (2 % færre end i 2023)
  • Technical Sciences: 1.602 førsteprioritetsansøgninger (33 % flere end i 2023)