Opfølgningen på fysisk APV går i gang lokalt

4.888 medarbejdere på AU har besvaret spørgeskemaet om fysisk APV. Resultaterne viser meget få problemer i forbindelse med fx kemiske forhold og sygefravær, mens der er plads til forbedringer af indeklima, støj og arbejdspladsens indretning.

Med en svarprocent på 61 % er dette års resultater af den fysiske APV nu blevet samlet i en rapport, og medlemmer af AU’s arbejdsmiljøorganisationer er gået i gang med at udarbejde lokale handlingsplaner.

Resultaterne fra den fysiske APV viser, at 98-99 % ikke oplever nogen problemer med biologiske og kemiske forhold på AU. Ligeledes oplever 96 % ingen problemstillinger i forbindelse med ulykkesfarer og sygefravær.  I forhold til de ergonomiske forhold har 91 % ingen problemer, mens 9 % peger på problemer - særligt inden for arbejdsstillinger.

Anderledes ser det ud med indeklima (fx varme, lugt og træk), støj (fx mennesker og apparatur) og arbejdspladsens indretning (fx pladsforhold), hvor 21 % angiver, at de oplever problemer.

Medlemmerne af AU’s arbejdsmiljøorganisation har fået adgang til det lokale rapportmateriale og er gået i gang med at udarbejde lokale handlingsplaner.

 Overordnede resultater:

 

Har angivet problemer

Har ingen problemer

Fysiske forhold

21 %

79 %

Ergonomiske forhold

9 %

91 %

Kemiske forhold

2 %

98 %

Biologiske forhold

1 %

99 %

Ulykkesfarer

4 %

96 %

Sygefravær         

4 %

96 %

Svarprocent: 61 % af medarbejderne på AU.

Igangsatte aktiviteter på AU

Der er igangsat følgende aktiviteter for at udbedre problemstillingerne vedrørende arbejdspladsens indretning og vedrørende arbejdsstillinger:

  • Et kursus i god ergonomi for arbejdsmiljørepræsentanter. Desuden kan et institut, en afdeling el. lign. kontakte COWI for at få et kursus om ergonomi, hvis de ønsker dette. AU HR kan hjælpe med at planlægge, koordinere og kvalitetssikre kurset.
  • En quickguide til indretning af kontorarbejdspladser
  • Arbejdsmiljøorganisationerne er blevet informeret om god ergonomi og arbejdspladsstillinger og om, hvordan de kan arbejde med dette lokalt.

Fakta om fysisk APV

AU gennemfører hvert 3. år den lovpligtige APV for at understøtte AU’s kerneaktiviteter og fremme godt fysisk arbejdsmiljø på AU.

Yderligere oplysninger