Quiz dig igennem personalepolitikken

Deltag i Hovedsamarbejdsudvalgets julequiz, som hver dag i december tager dig med rundt til forskellige hjørner af AU’s personalepolitik - og tester din viden.

Gå til quizzen

Quizzen indeholder 24 spørgsmål om personalepolitikken, og hver dag i december vil en ny låge blive åbnet og et nyt spørgsmål blive synligt. Under quizspørgsmålet vil der også være et kommentarfelt, hvor du kan skrive generelle bemærkninger til politikken eller til dagens emne.

Men hvorfor overhovedet lave en julequiz i personalepolitikken, kunne man spørge? Lektor og medarbejderrepræsentant i Hovedsamarbejdsudvalget (HSU), Olav W. Bertelsen, har svaret:

”Personalepolitikken har levet et meget stille liv. Mange medarbejdere har kendt til politikken men har ikke været inde og læse i den – det vil vi i HSU meget gerne lave om på. Vi håber derfor på, at denne quiz kan være med til at skabe bevidsthed omkring og interesse for AU’s personalepolitik.”

Giv din mening til kende

Ud over at give et øget kendskab til personalepolitikken har julequizzen også et andet, meget vigtigt, formål fortæller Olav W. Bertelsen:

- Det er vigtigt, at personalepolitikken har en reel forankring i den kultur, der eksisterer på AU. Derfor får alle interesserede medarbejdere, via kommentarfeltet i julequizzen, nu mulighed for at komme med deres bemærkninger og ideer til personalepolitikken og dermed deltage aktivt i at skabe personalepolitikken”

De indkomne forslag vil blive brugt i det igangværende evalueringsarbejde af personalepolitikken, hvor Hovedsamarbejdsudvalget, lokale samarbejdsudvalg samt arbejdsmiljøudvalg på hoved-, fakultets-, og administrationsniveau er i gang med at undersøge personalepolitikkens svagheder og styrker for herefter at revidere politikken.

Den reviderede personalepolitik forventes at ligge klar i efteråret 2015.
Læs nyhed fra 10.10.14 om evalueringsarbejdet af personalepolitikken

Deltag i quizzen

Hver dag udtrækkes en vinder af dagens spørgsmål. De heldige vindere får direkte besked og bliver desuden offentliggjort på julequizzens hjemmeside. Weekendens vindere bliver annonceret om mandagen og vindere af spørgsmålene d. 23 og 24. december vil blive annonceret d. 5. januar. De 24 vindere modtager alle en lille præmie.

Deltag i quizzen, som vil tage dig med rundt i forskellige afkroge af personalepolitikken og teste din viden!

Fakta om AU’s personalepolitik

AU’s nuværende personalepolitik fra 2011 er udarbejdet af en arbejdsgruppe med medarbejder- og lederrepræsentanter fra faglige såvel som administrative miljøer – og den er godkendt i HSU.

AU’s personalepolitik beskriver de overordnede rammer – og fortæller om de rettigheder og pligter, som det medfører at være medarbejder på AU.

Personalepolitikken indeholder delpolitikker om konkrete emner som fx kompetenceudvikling og sygefravær.  Derudover indeholder AU’s personalepolitik ”10 normer for det daglige arbejdsliv”.

Læs AU’s personalepolitik her