Konferencebidrag

Konferencebidrag kan både være en publikation og en aktivitet. Du kan derfor både registrere dine skriftlige bidrag (fx konferenceartikel, paper, abstract og poster) som publikationer og fra samme konference dine mundtlige bidrag og din deltagelse i selve konferencen som aktiviteter.

Her ser du de forskellige muligheder: 

Publicerede konference abstracts og posters inddateres i en af de 3 relevante skabeloner: ’Konferenceabstrakt i tidsskrift’, ’Konferenceabstrakt i proceedings’ eller ’Konferenceabstrakt til konference’

Når du vil registrere et konference paper skal du være særlig opmærksom. Er dit paper publiceret som:

  • A.      bidrag til tidsskrift / konferenceartikel i et tidsskrift?
  • B.      bidrag til proceedings?
  • C.      ’blot’ publiceret fx på konferencens webside eller udelukkende tilgængelig fordi du har uploadet det (lovligt) i fuld tekst? – dvs. det er ikke publiceret som enten A eller B.

Du skal vælge den korrekte skabelon alt efter om svaret er A, B eller C.

Publikationstyperne A og B er begge pointgivende, hvis kravene om peer review og publiceringskanal på en af autoritetslisterne er opfyldte. Det er derfor vigtigt, at du:

  • tilknytter tidsskrift/forlag fra den ’centrale database’
  • tilføjer en begivenhed/konference under ’Begivenheder’
  • tilføjer en evt. ’BFI konferenceserie’ – klik på ikonet og søg (det kan være en god ide at tjekke med selve autoritetslisten for at sikre, at den korrekte konferenceserie bliver tilknyttet, da navneformen kan variere)
  • tilføjer en ’bogserie’, hvis en proceedings er udgivet i en sådan - bogserier kan også være pointgivende (her kan du igen med fordel konsultere autoritetslisten for serier)

I øvrigt bør du ved alle konferencebidrag indtaste konferencens navn i feltet ’Tilføj begivenhed’ og du må også meget gerne tilføje en URL til konferencens hjemmeside samt en evt. DOI (brug feltet ’Adgang til elektronisk version (fuldtekst)’.

Du må meget gerne uploade selve publikationen under ’Adgang til elektronisk version af denne publikation (fuldtekst)’ – men husk at angive korrekt dokumentversion og den korrekte adgang til publikationen (afhængig af de rettigheder, du har til publikationen og dermed til at gøre den offentlig/ikke offentlig tilgængelig - overvej her også om dit paper er under viderebearbejdelse til evt. senere udgivelse). Læs mere om 'Elektronisk adgang til din publikation og Open Access’.

Se også Deltagelse i konference eller event hvis du vil registrere din deltagelse i selv begivenheden.