Forside til Open Access publikation

Ved at tilføje en forside til din Open Access-publikation kan du tydeliggøre, hvilke rettigheder der er til publikationen f.eks. til en Creative Commons-licens og imødekomme disse krav fra forlaget. Samtidigt sikrer du korrekt citering og henvisning til publikationen på forlagets hjemmeside.

AU Library har udviklet skabeloner til forskellige artikelversioner. I nedenstående vejledning kan du hente skabelonerne og læse hvordan du udfylder dem.

Hvis du ønsker det, kan du indsende din publikation til AU Library og lade dem håndtere parallelpublicering via Pure.

Lav en forside til din publikation

Vælg og download en af nedenstående Word-skabeloner, udfyld den, og brug den som forside til din publikation.

Alt efter din opsætning, åbnes dokumentet i Word-applikationen lokalt eller i en browser. Vælg ”Gem fil” og gem den på din PC, hvis du ikke vil åbne skabelonen i din browser.

Skabelonen ser ud som vist til højre. Der er ganske få forskelle på de tre skabeloner.

I sektionen ”How to cite this publication” skal du indsætte referencen til forlagets egen version.

Referencen er indeholdt i publikationens post i Pure og kan downloades i forskellige formater. I afsnittet "Download referencen fra Pure" kan du læse, hvordan du gør.

Færdiggør og gem

Er der et særligt krav fra tidsskriftet/forlaget om at der skal indgå en konkret formulering, indsætter du denne som almindelig tekst efter referencen.

Gem den udfyldte skabelon som en Word eller pdf-fil. Kombiner forsiden og publikationsfilen og gem dem som en samlet pdf-fil.

Upload pdf-filen til Pure og udfyld oplysningerne om version og adgangsforhold. Se afsnittet om ”Selvarkivering / parallelpublicering af fil".

Download referencen fra Pure

Find publikationen i Pure og åbn posten.

Klik på "Vis inddatering" i venstremenuen og vælg fanebladet ”Formater”.

Der er flere standard formater at vælge imellem. AU Library anbefaler at bruge APA standarden for referencen. Hvis tidsskriftet kræver et andet format, benytter du dette i stedet.

Scroll ned til APA og klik på ”Download”. Referencefilen er en fil i txt-format. Hvis du har Notepad eller tilsvarende program installeret, kan du åbne filen der. Ellers kan du downloade og gemme filen og åbne den fra Word.

Kopier teksten fra referencefilen og overskriv den kursiverede tekst i klammen […] i feltet under "How to cite this publication".

Formatering, der er en del af standardformatet, forsvinder i download-processen. Du skal manuelt genskabe denne formatering.