ORCiD og Pure

ORCiD er en organisation og service, der tilbyder et digitalt ID, som er unikt for dig som forsker. Et unikt ORCID iD hjælper til, at du kan identificeres korrekt, og ikke bliver forvekslet med andre forskere, der har samme eller næsten samme navn som dig. Dit ORCID iD er permanent og kan bruges i hele din forskerkarriere.

Ud over at identificere dig, kan du også bruge ORCiD til at samle dine publikationer og forskningsaktiviteter ét sted, herunder de publikationer du har registreret i Pure.

Opret ORCID iD fra din Pure profil

Har du ikke et ORCID iD, kan du med fordel oprette et fra din profil i Pure. Herved bliver din profil i hhv. Pure og ORCiD knyttet sammen i én arbejdsgang.

Start med at logge ind i Pure. Fra din profiloversigt klikker du på ”Rediger profil”.

I den første sektion ”Personlig Identifikation” vil du se knappen ”Opret eller forbind dit ORCID iD”. Klik på knappen.

Du får vist et vindue med information vedrørende udveksling af indhold mellem Pure og ORCiD.

Klik ”Fortsæt” for at komme videre til ORCiD’s registreringsside.

Udfyld registreringsformularen. Du skal samtidigt vælge hvem, der kan se dit ORCiD indhold, og i hvilket omfang du ønsker at modtage information. Afslut processen ved at klikke på ”Register”.

Hvis du allerede har et ORCID iD, logger du blot ind.

Er du i tvivl om, hvorvidt du allerede har et ORCID iD, kan du søge efter dig selv på www.ORCID.org.

Opsætning af synkronisering med ORCID iD

Efter at du har logget ind, eller færdiggjort din registrering, får du vist et informationsvindue. Under vinduet er der knapper til at autorisere eller afvise, at Pure, Aarhus Universitet leverer opdateringer til din ORCiD-profil. Du autoriserer herved at dine publikationer i Pure, synkroniseres over til din ORCiD-profil.

Klik ”Authorize” for at give denne tilladelse. Du forbinder herved din ORCiD-profil til Pure, og aktiverer synkroniseringen.

Du bliver herefter automatisk ført tilbage til din profil i Pure med besked om, at dit ORCID iD er tilføjet din profil.

Husk at klikke på ”Gem” nederst på siden for at gemme ændringen til din profil.

Efter at du har autoriseret synkronisering, bliver dine publikationer i Pure automatisk synkroniseret med din ORCiD-profil én gang dagligt (ca. kl. 06:00). Hvis du vil synkronisere dine publikationer med det samme, kan du gøre dette manuelt. Se afsnittet "Synkroniser indhold i Pure manuelt" for hvordan du gør dette.

I Pure kan du se, at synkroniseringen er aktiv, når der er et synkroniseringssymbol ved siden af dit ORCID iD i din profileditor.

Forbind eller autoriser synkronisering af eksisterende ORCID iD

Hvis du har oprettet et ORCID iD gennem ORCiD-organisationen, og vil synkronisere dit indhold fra Pure, skal du først sikre dig, at dit ORCID iD er tilføjet din Pure profil.

Herefter vælger du en af tre fremgangsmåder afhængig af, hvad der står under ORCID i dine profiloplysninger i Pure.

Start med at logge i Pure. Klik på "Rediger profil", og find den grønne ORCiD-ikon i sektionen "Personlig identifikation".


1. Hvis der under ORCID står ”Opret eller forbind din ORCID iD” er det fordi, at dit ID ikke er forbundet.

Klik på linket "Opret eller forbind . . . ". Det åbner et vindue med information om synkronisering mellem Pure og ORCiD. Klik på "Fortsæt".

Du kan dernæst blive bedt om at logge ind på din ORCiD-profil. Hav derfor dit kodeord klar.

Når du har indtastet dine ORCiD-oplysninger og klikket ”Sign in”, lukkes ORCiD vinduet, og du kommer tilbage til dine profiloplysninger i Pure.

Du vil se, at dit ORCID iD er blevet tilføjet som et link. Pure viser en kort besked med påmindelse om at gemme.

Klik på "Gem".


2. Hvis du ser et link til din ORCiD-profil under ORCID, og derunder ser en tekst ”Autoriser overførsel af indhold til ORCiD” skal du klikke på denne tekst, som bliver til en knap, når du muser hen over den.

Herefter forløber processen, som beskrevet ovenfor under punkt 1.


3. Hvis du ser et link til din ORCiD-profil under ORCID, men uden en knap ”Opret eller tilføj ORCID iD” eller ”Autoriser overførsel af indhold til ORCiD”, skal du slette dit ORCID iD fra din Pure profil ved at klikke på minus-tegnet til højre for dit ID.

Klik herefter på "Gem". Herved lukkes vinduet med dine profiloplysninger.

Klik igen på "Rediger profil", og gå ned og klik på "Opret eller tilføj ORCID iD”, og tilføj dit ORCID iD på ny, som beskrevet under punkt 1 ovenfor.

Du skal godkende igen

De fleste vil på et tidspunkt opleve, at ORCiD beder om at blive godkendt/autentificeret igen. Dette skyldes en ændring i ORCiD's politik. Du kan se, om du skal gen-godkende ORCiD, når du logger ind på din Pure. Det ses under dit Curriculum Vitae, som vist på billedet til højre.

For at gen-godkende skal du logge ind på din Pure profil. Herefter skal du trykke på "Autentificer igen".

    

Herefter bliver du bedt om at tage stilling til hvilke rettigheder, du vil give ORCiD. Vi anbefaler, at du krydser af i begge bokse, hvorved du giver tilladelse til, at Pure eksporterer indhold til ORCiD. Dermed kan du nøjes med at opdatere din Pure profil, da dine publikationer automatisk bliver overført til ORCiD. Indhold der er sat som fortroligt eksporteres ikke.

Tryk fortsæt.

Herefter bliver du bedt om at logge ind i ORCiD.

Som sidste trin skal du trykke "Authorize access", hvorefter du føres tilbage til din Pure startside. Du står nu som "Autentificeret".

Fakta om synkronisering med ORCiD

  • Det er ikke muligt kun at synkronisere udvalgt indhold i Pure. Synkronisering fra Pure til ORCiD er "alt eller intet".
  • Synkroniseringen gælder kun publikationer. Projekter og aktiviteter og andre typer indhold synkroniseres ikke.
  • Sletter du publikationer i Pure, bliver de slettede publikationer fjernet fra ORCiD ved næste synkronisering.

Synkroniser indhold til ORCiD med det samme

Har du behov for, at nyt indhold i Pure bliver vist på din ORCiD-profil med det samme, kan du klikke på ”Overfør” ved siden af dit ORCID iD i din profileditor  (Klik på ”Rediger profil” fra profiloversigten)

Stop synkronisering til ORCiD

Hvis du ønsker at stoppe synkroniseringen fra Pure, skal du gå ind på din ORCiD-profil under "Account settings" og slette Aarhus University under "Trusted organizations". Det er kun muligt at stoppe synkroniseringen fra ORCID. Du kan ikke gøre det fra Pure.

Det er ikke nok at slette dit ORCID iD fra din Pure profil. Det fjerner kun dit ORCID iD fra din personlige AU hjemmeside.

Visning af ORCID iD i Pure

Når du har et ORCID iD, og har forbundet det til Pure, vil linket til din ORCiD-profil være synligt i din profil oversigt og under "Kontaktinfo" på din personlige AU hjemmeside.

Vil du fjerne dit ORCID iD fra din Pure profil klikker du på minus-tegnet til venstre for dit ORCID iD i profileditoren.

Vil du stoppe synkroniseringen med Pure, skal du gøre dette fra din ORCiD profil. Se dette afsnit.