Google & Google Scholar

Her kan du lære mere om hvordan og hvorfor dine informationer bliver vist i Google. Du kan også læse om, hvad du skal overveje når du registrerer publikationer i Pure, som endnu ikke har været gennem peer-review.

Hvis du vil tilføje et Google Scholar link ikon til din profil, kan du læse om det under Profil og hjemmeside.

Desværre kan Pure supporten ikke hjælpe med problemer ift. visning i Google, da Googles systemer er automatiserede og utilgængelige for udefrakommende.

Din hjemmeside på Google

Når din hjemmeside dukker op på Google, skyldes det, at siden er blevet indekseret af Google. Det kan du læse mere om her. Hvis din hjemmeside ikke findes på Google er den ikke blevet indekseret endnu. 

Google lever af at levere så relevante søgeresultater som muligt. Derfor bliver søgeresultaterne rangeret ud fra mange forskellige parametre, f.eks. ordvalg, relevans, dato og sidens anvendelighed for brugere. Algoritmen bruger disse til at finde det rigtige søgeresultat til den specifikke brugers specifikke søgning. Du kan læse mere om de forskellige parametre her.

Indeksering og rangering er ikke noget, du kan påvirke direkte. Derfor er det ikke muligt for dig, Pure-teamet eller andre at vælge, om Google skal vælge din personlige hjemmeside eller Pure profil øverst. Ligeså kan vi heller ikke afhjælpe, hvis et gammelt profilbillede dukker op i Googlesøgninger. Det skyldes, at Google har indekseret oplysningerne.

Indeksering til Google Scholar

Indeksering foregår også i Google Scholar. Dermed kan der automatisk optræde artikler eller andre publikationer på Google Scholar, som du har registreret og gjort offentligt synlige i Pure. Det kan være et problem ift. blind peer-review processen, da dit bidrag dermed ligger ikke kun på din egen hjemmeside, men også verdens største søgemaskine. Derfor anbefaler vi, at du ikke gør dine publikationer synlige, før de har været gennem peer-review.

Vil du vide mere om indeksering og Google Scholar, kan du læse mere her.