Nyt om Pure

Pure og GDPR

Som udgangspunkt udstiller Pure ikke følsomme personoplysninger. Men hvordan forholder det sig vedrørende information, som du selv kan tilføje til din personlige AU hjemmeside?

Som udgangspunkt udstiller Pure ikke personfølsomme data. Oplysninger såsom navn, arbejdsadresse, arbejdstelefonnummer, og organisatoriske tilhørsforhold synkroniseres over i Pure fra Medarbejderstamkortet, og vises på din personlige AU hjemmeside. Disse oplysninger er almindelige personoplysninger og betegnes som ikke-følsomme i følge Datatilsynet.

Det er frivilligt for AU-ansatte at have profilbillede på deres personlige AU hjemmeside. Det er derfor også frivilligt at uploade et profilbillede til Pure. Når du uploader dit profilbillede til Pure, giver du indirekte dit samtykke til offentliggørelse. Vil du ikke have dit profilbillede vist på din hjemmeside, lader du blot være med at uploade et til Pure.

Du bør undlade at udstille et CV til Pure, som indeholder følsomme personoplysninger. Hvis du uploader et CV som en pdf-fil, skal du være opmærksom på, hvilke oplysninger dokumentet indeholder, og hvorvidt det er hensigtsmæssigt at publicere disse på en hjemmeside, der er offentligt tilgængelig. Moderne søgemaskiner og internet-crawlere afsøger også pdf-filer. Man kan altså ikke skjule følsomme oplysninger i en pdf-fil.

Publikations-metadata er generelt frit tilgængelig information (fraset abonnementer og betalingsmure). Der er således ikke noget til hindring for at udstille disse.

Datasæt, som indgår i selve forskningsprojektet, ligger på nuværende tidspunkt ikke i Pure. Du kan få vejledning i hvordan du håndterer forskningsdata ved at kontakte dit fakultet.